Вземи 200 лева бонус от Efbet

Лицензи на Bet365 в България и света – На кои асоциации е член?

Bet365 лиценз

Bet365 Вход

За един предвидлив играч никога не е достатъчно просто да намери сайт, в който всичко да изглежда лъскаво и да се предлагат много високи коефициенти. Същевременно е много важно винаги да проверявате сигурността на сайтовете, в които депозирате истински пари, или в този случай сайтовете за залози.

Аз съм от играчите, за които сигурността е на първо място, и в следствие на това съм събрал добър набор от информация за лицензите, които притежава моят първи избор за букмейкърска къща Bet365, както и за нейните членства в асоциации и организации, които също водят до повишаване на авторитета и сигурността.

Bet365 Лиценз в България

За начало ще започна с най-важното – лицензът за България. И без специално проучване съм запознат с тази история, тъй като драмата и съдебните битки около получаването на български лиценз се превърнаха в истинска латиноамериканска мелодрама, която в крайна сметка завърши с успех за британската компания, след като съдът прецени, че няма никакви причини Бет365 да не получи лиценз и Държавната комисия по хазарта вече нямаше какво да направи, освен да издаде такъв.

Понастоящем, лицензът обхваща различни gaming продукти, включително:

  • Спортни залози
  • Виртуални спортове
  • Залози на лотарии
  • Покер игра в реално време
  • Казино игри
  • Финансови залози (към момента компанията не предлага тази услуга, научете повече от Бет365 Финансови Залози)

Bet365 Международен лиценз

За световните букмейкъри е практика да имат отделни регионални лицензи за регулираните пазари, какъвто е българският, но в същото време да имат и един основен лиценз на място, където компанията е официално регистрирана. На практика всички водещи международни оператори не се регистрират официално в някоя от големите държави като Великобритания заради високите данъчни ставки, а вместо това се изнасят към малки държави и територии като Гибралтар, Кюрасао или Малта, където условията за компаниите са далеч по-изгодни.

Такава политика следва и Bet365, които имат офиси и в Гибралтар, и в Малта. Международният си лиценз тя получаваше в Гибралтар, но покрай ситуацията с излизането на Англия от Европейския съюз (Гибралтар е част от Обединеното кралство), операторът реши да се премести в Малта и да се лицензира от Malta Gaming Authorities.

Асоциации и организации, на които Bet365 е член

Ще завърша тази статия с малко информация за различните асоциации и организации, чието членство на Bet365 в тях може да ви интересува:

  • IBAS – Тази организация мога да я определя като последна инстанция при възникнали спорове между играчи и букмейкърски къщи. Когато букмейкър, който е член на IBAS, постъпи несправедливо спрямо вас или се опита да ви измами, можете да изпратите своето оплакване до сайта на организацията и нейното решение за това е кой е крив и кой е прав ще бъде прието от букмейкъра дори и да е във ваша полза. В случай, че имате, например, спор за изплащане на залог и IBAS отсъди във ваша полза, букмейкърът е длъжен да ви даде парите.
  • Gambling Therapy – Сътрудничеството с Gambling Therapy е един от вариантите да получите професионална помощ при проблем с хазарта, наред с другите Мерки за Разумно Залагане на Bet365.
  • ESSA – Не на последно място ще спомена и членството в асоциацията за защита на честността в спорта ESSA. Букмейкърите, които членуват в нея, изпращат постоянни данни в реално време за поставените залози, които се събират и анализират от специален софтуер и опитни специалисти, за да се открият съмнителни модели, които могат да подскажат за уговорен мач.