Вземи 200 лева бонус от Efbet

Информация за Bet365 – История, собственици и любопитни данни

Bet365 история и собственост

Bet365 Вход

Bet365 е една от най-големите компании в хазартния сектор и понастоящем сайтът на този букмейкър се предпочита от десетки милиони играчи. Хиляди са нейните служители, а активите й са на стойност милиарди. Това определено е пример за успешна компания и от нея се учат не само конкуренти в хазартната индустрия, но и всякакви други компании. В тази статия ще ви разкажа това, което знам за историята на Бет365 и за нейните собственици от семейство Коутс.

Как се създава една империя?

Богатата история на Bet365 започва през предпоследното десетилетие на 20 век в английския град Стоук, където местният бизнесмен Питър Коутс има добре работеща верига от обекти за поставяне на залози.

Компанията му постига добри резултати, а през 1995 г. тя е наследена от дъщерята на Питър – Денис Коутс, която преди това е работела като касиер в някои от пунктовете, а след това е управляла счетоводството на компанията. Въпреки крехката си възраст по това време, Денис вече има достатъчно богат опит в хазарта, а от баща си наследява интереса към предприемачеството и откриването на нови хоризонти за бизнеса.

Такъв нов хоризонт тя съзрява в залаганията по интернет и не след дълго се ражда сайтът за залози Bet365. 2001 г. е годината на неговото основаване, като тогава семейството тегли заем за милиони паунди, поставяйки като залог своите пунктове. Няколко години по-късно заемът е изплатен, но Коутс решават, че бизнесът с наземни пунктове е отживелица и продават цялата си верига, за да инвестират средствата в развитието на уеб платформата.

И решението им се оказва правилно, тъй като Bet365 бързо се превърна в най-успешния оператор в света. Не зная дали това е най-печелившата компания за залози, тъй като тя оперира с чувствително по-апетитни средни коефициенти от останалите играчи на пазара, но това определено е букмейкърската с най-голям брой клиенти.

Кои са Семейство Коутс?

Личната история на основателите на Bet365 е също много вълнуваща. Бащата, Питър, е израснал в съвсем скромно многодетно семейство, в което миньор и домакина са отгледали 14 деца, най-малкото от които е бъдещият основател на най-голямата букмейкърска къща.

Като дете той се запалва активно по футбола, но не продължава с професионална кариера, а вместо това на 14 години започва работа в ресторант, където в последствие се издига до поста на мениджър. В следващите години създава своя компания за кетъринг и работи с едни от най-големите стадиони във Великобритания, преди футболната му страст да го вкара в бизнеса със залозите.

Дъщерята, Денис, е призната като “кралицата на хазарта“ и тя се нарежда сред едни от най-богатите жени в света. Тя е известна и с сериозната си благотворителност, а цялото семейство е много активно в подпомагането на спортния свят (Виж повече в Bet365 Спонсорства) и дори притежава едноименния отбор на местния град, който дълги години игра в най-силната английска дивизия, преди да изпадне в Чемпиъншип през сезон 2017/2018 г.