Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Kоефициенти в Bet365 – десетични, американски и дробни

Bet365 Вход

Има един начин да разберете колко голяма би била печалбата ви от един спортен фиш и той е като проверите коефициента. Коефициентите по същество са множител, с който се умножава сумата на залога, за да се разбере в какъв размер е потенциалната печалба, която ще си спечели играча при точни предвиждания.

Видовете ставки в Bet365 на български са общо три:

  • Европейски (десетични)
  • Дробни (британски)
  • Американски

В хода на статията ще ви обясня разликата между трите вида, но нека първо да ви покажа как можете да сменяте вида на коефициента, чрез който се представят линиите в спортните залагания на Бет365.

Как да сменим коефициените в Bet365?

В лентата с инструменти на сайта, която се намира под логото и от срещуположната страна на часа, ще видите падащо меню “Коефициенти“.

Падащото меню включва различните начини за представяне на шансовете.

В България по подразбиране се показват десетичните ставки, които са най-разпространени в по-голямата част от Европа.

Ако искате да направите промяна, просто натиснете върху желания вид коефициент от падащото меню и след стотни от секундата ще видите пълна промяна на ставките за всички пазари в сайта.

Какво представляват различните видове коефициенти в Bet365?

  • Европейски (десетични) – Този формат вероятно ви е добре познат. Както добре знаете, тук просто умножаваме коефициента по залога и получаваме печалбата (печалбата включва поставения залог + нетната печалба). Простотата на този начин за определяне на печалбите прави тези коефициенти най-разпространени в целия свят и особено в Европа.
  • Дробни (британски) – Най-старият вид коефициенти, дробният коефициент включва числител и знаменател – например 11/6 – като числителят показва колко би била нетната печалба, ако знаменателят е поставения залог. Например, в този пример 11/6, играчът ще спечели 11 лева, ако заложи 6 лв.
  • Американски – Името на този вид коефициенти показва къде е най-популярен. Той представлява число с 3+ цифри, което може да бъде с положителен или отрицателен знак – например +250 или -100. При знак плюс, числото показва каква сума ще се спечели при заложени 100 единици или 100 лева. При знак минус, числото показва каква сума трябва да се заложи, за да бъдат спечелени 100 единици или 100 лева.

Обобщение

Бет365 Залози има разнообразни начини за показване на ставките, което е следствие на тяхната международна мрежа от версии за държави от целия свят. Вие вероятно сте свикнали с европейския формат и ви съветвам да се придържате към него, тъй като няма по-лесен за разбиране вариант. За нас по-важното е че коефициентите са много високи и се поддържа минимален марж на печалба, а не толкова че има различни начини за показването им.