Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Видове коефициенти в Betfair и начинът за тяхната смяна

Видове коефициенти в Betfair и начинът за тяхната смяна

Посети Бетфеър

Вероятно знаете, че печалбата си от даден спортен залог можете да разберете като умножите залога и коефициента. В зависимост от стойността на двата параметъра ще получите определена сума при успех на залозите.

В Betfair, залозите са ясни – те се правят в евро и съответно и печалбите се изчисляват в евро. При коефициентите обаче имаме два различни вида – десетични и дробни.

В тази статия ще видим в детайли как се сменя изгледа на ставките от десетичен към дробен формат или обратното и ще ви дадем разяснения за същността и значението на двата вида коефициенти. За да сме ви още по-полезни ще ви покажем и как се пресмятат печалбите, когато залогът е направен с десетичен коефициент и когато е направен с дробен.

Как се превключва между дробни и десетични коефициенти в Betfair?

Много лесно – скролвайки надолу из сайта на Бетфеър ще откриете черна лента, на която има текст “Преглед на коефициентите като“ и падащо меню с две опции:

  • Дробни
  • Десетични

Мигновено след натискането на “Дробни“ или “Десетични“ линиите ще започнат да се показват в избрания формат.

Поради спецификите на разделът за Борса за залози на Betfair, в него дробният формат не се предлага и там можете да виждате само десетичния. Но, както сега ще разберете, десетичните коефициенти са този вид коефициенти, с който сме свикнали българите от десетилетия насам. Дробните са масови в страната на произход на букмейкъра – Великобритания – но не и в повечето други европейски страни.

Какво представляват десетичните и дробните коефициенти?

Десетичните коефициенти се предпочитат в почти всички страни от Континентална Европа. Те са фаворизирани заради много лесният начин за пресмятане на печалбите.

Просто трябва да умножите числото, което виждате като коефициент, по заложената сума. Например, при 3.40 ставка и 10 лева залог, потенциалната ви печалба ще бъде за 34 лв. Когато сте направили Акумулаторен залог в Бетфаир, умножавате всички ставки + залога. Резултатът от пресмятането на печалбата с десетичен коефициент винаги включва и сумата на залога. Тоест, от тези 34 лв. в примера, 24 лв. е чистата печалба, а 10 лв. е залогът.

Дробният коефициент е традиционната форма на Острова. При този вид, знаменателят обозначава заложената сума, а числителят – евентуалната печалба. По този начин, коефициент 1/1 означава, че печалбата и залогът са в един и същ размер – тоест, залогът се удвоява при печалба.

Обобщение

Двата най-популярни формати за представяне на коефициентите са налични в Betfair. Много букмейкъри дори и от Европа вече предлагат и американския вариант, с който можете да се запознаете от статията Видове коефициенти, но не смятаме, че ще имате нужда от него. Всъщност, най-добре е да се придържате към стандартните европейски / десетични коефициенти, за да няма сценарий за объркване при пресмятане на печалбите.