Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Betfair Борса за залози vs. Betfair Спорт с фиксирани коефициенти: Разлики и Предимства

Betfair Борса за залози vs. Betfair Спорт - Разлики и Предимства

Играйте в Betfair

Betfair е уникално място със страхотни качества заради това,че предлага два коренно различни раздела за спортни залози. Двата имат своите общи характеристики – реално и във двата се залага на спортни мачове, и в двата могат да се използват услуги като Betfair Кеш Аут или Betfair Пряко предаване – но в същото време разделите “Спорт“ и “Спортна Борса“ имат и своите очевидни различия в начина на провеждането на спортните залози. В тази статия ще ви представим и раздела с фиксирани коефициенти “Спорт“, и раздела с залагания от борсов тип “Спортна Борса“, като и ще направим сравнение на предимствата в двете разновидности.

Betfair Спорт Раздел

Букмейкърското подразделение на Betfair прилича на всеки друг лицензиран букмейкър у нас като Efbet Спорт или който и да било друг. Предполагаме, че е ясно, че в него се залага на спорт, като букмейкърът дава коефициенти за различните пазари, а тези коефициенти се определят еднолично от оператора. Играчите разглеждат пазарите, избират си залози и печелят сума, която се изчислява чрез умножаването на залога Х коефициента.

Това е основното, което важи за букмейкърския раздел на Betfair и за операциите на всички останали обикновено букмейкъри, каквито са всички сайтове за залози у нас – какви ще бъдат коефициентите решава само и единствено организатора, а играчите могат да избират дали да заложат (и колко) или не.

Betfair Спортна Борса Раздел

Другото подразделение на сайта се нарича Спортна Борса и в него залозите се правят по съвсем различен начин. В него имаме на разположение възможност сами да определяме какви да са ставките и да залагаме срещу други играчи. В този случай, Betfair е само един посредник, който създава пазарите, но няма никакво отношение в определянето на коефициентите.

В следствие на това, в борсата съществуват два вида залога – ЗА и СРЕЩУ. Ако играят Арсенал и Челси, можете да заложите “ЗА“ победа на Арсенал, а в същото време можете да бъдете и “СРЕЩУ“ победа за “Артилеристите“ и по този начин ще бъдете от печелившата страна на монетата в случай, че Арсенал НЕ спечелят. Докато такъв залог е възможен и в обикновения букмейкър чрез опцията двоен шанс, то при някои пазари имаме уникални за Бетфаир възможности за залози. Например, няма как да заложите за това мачът между Арсенал и Челси да НЕ завърши с точен резултат 2:2, докато в британския сайт имате възможност да направите такъв залог и да спечелите при всеки един краен резултат, различен от 2:2. Повече за тези два вида залози и как се поставят те можете да прочетете в нашето Ръководство за Betfair Спортна Борса.

Другата основна разлика между борсата и обикновените залози с фиксирани коефициенти е, че при стандартния начин за залагане букмейкърът сваля коефициентите, за да може да печели, докато при борсата ставките са на абсолютно реални пазарни равнища. Печалбата на борсата идва от една малка т.н. Комисионна на Betfair, която се налага върху нетната печалба на спечелилия в борсовия залог, но дори и след тази комисионна крайната печалба за потребителя почти винаги остава по-голяма.

Предимства и недостатъци на двата вида залози в Betfair

По принцип, и двата раздела осигурява много забавление и приятни емоции, но всеки един от тях си има своите предимства. Нашето мнение е, че предимствата на борсата са много повече от нейните недостатъци и не случайно повечето играчи залагат в нея. Най-важните сред тези предимства са, че коефициентите са по-високи и че можем да правим така наречените “СРЕЩУ“ залози, които ни откриват един цял нов свят на възможности за печалба.

Единственото предимство на фиксираните коефициенти, за което можем да се сетим, е че при тях залогът ви се посреща автоматично от букмейкъра и не трябва да чакате. В същото време в борсата трябва да изчакате залогът ви да бъде посрещнат, ако искате да заложите при по-висок коефициент от най-изгодния за вас, който вече е бил предложен от друг борсов играч. Но пък, от друга страна, почти винаги най-високата вече предложена линия е по-добра от предлаганата от букмейкъра в раздел Спорт, така че пак везните се накланят в полза на борсата.