Вземи 200 лева бонус от Efbet

Как се поставя акумулаторен залог в Betfair и какви функции дава той?

Betfair акумулаторен залог

Отворите сайта на Betfair

Залозите в права колонка, които е по-правилно да се наричат множествени залози или акумулатори, са най-често използваният вид залози от любителите в залозите на спорт. В тази обучителна статия ще се запознаете с множествените залози в Betfair.

Акумулаторен залог – Какво е това?

Накратко, залог тип “акумулатор“ означава комбинация от няколко прогнози в един фиш. В акумулаторния фиш свързвате минимум 2 свои прогнози и залагате парите си на това, че всички те ще се сбъднат. Без значение дали акумулаторния фиш има две, пет, десет или повече селекции, той се приема като един фиш. Тоест, пари ще вземете само когато всички селекции излязат. Една неуспешна прогноза е равносилна на неуспешен фиш (специално в британския оператор това може да се промени чрез застраховката Betfair Acca Edge, която връща залога при само една неуспешна прогноза).

Въпреки рискът няколко успешни прогнози да бъдат съсипани заради само една или две, много играчи залагат на множествени залози, тъй като коефициентите са правопропорционални на повишения риск. Коефициентите на всички селекции се умножават една с друга и накрая резултатът се умножава по поставения залог и така се изчислява потенциалната печалба.

Betfair множествени залози – Как се прави?

Стартираме ръководството с едно от най-важните неща, които трябва да знаете – Betfair не предлага множествени залози в своята Спортна Борса. Те се предлагат само в “Спорт“ раздела, като няма значение дали ще избирате все още незапочнали мачове или пък такива от програмата за Betfair Залози на Живо.

В спортната секция няма да изпитате затруднения при съставянето на акумулатори. Просто трябва да набележите няколко спортни предположения и да маркирате съответните им коефициенти. Процедурата е същата като при сингъл залозите, просто добавяте не един, а няколко мача към фиша. Когато селекциите ви са въведени във фиша, погледнете към най-долната му част.

Там, в зависимост от броя на селекциите, ще видите определен брой възможности за множествени залози. Ако искате да направите обикновена права колонка, изберете първата опция, която ще е указана с “x1“, и въведете в нея парите, които сте решили да инвестирате на своя фиш.

Бетфаир предлага и разни системи за напълно комбиниране, но трябва да сте добре запознати с тях, преди да ги изпробвате, защото правилата им далеч не са толкова прости, колкото при правата колонка.

Постави залози“ е бутонът за поставяне на фиша.

Функции за множествени залози в Betfair

Футболен акумулатор в Betfair

Една от най-интересните възможности при залаганията на традиционни прави колонки е т.нар. Футболен акумулатор на Бетфаир, който съставя за вас фишове от 4 футболни мача на напълно случаен принцип. Това е функция, специално за играещите само за забавление, които понякога нямат желание да гледат пазарите, а искат направо да поставят залог без никакви усилия.

В случай, че не останете очаровани от случайния избор на софтуера, за вас има бутон “Завърти селекциите“, след натискането на който ще изникнат нови селекции. Ако пък една или повече от селекциите ви харесва, но искате да смените другите, можете да ги “заключите“ с катинарчето и те ще останат.

Тази функция избира мачове на напълно произволен принцип от цялата футболна програма на Betfair, но имате опцията да направите така, че генераторът да търси само от залозите в избрани от вас граници на коефициентите.

Acca Edge

Всички фишове с 3+ селекции могат да бъдат застраховани с функцията Acca Edge, при които залогът ви е застрахован от ужаса на всеки играч – фиш, загубен заради една селекция.

Функции на самия Betfair фиш

Фишът на оператора ви позволява да избирате дали да:

  • Приемате или не автоматично, когато бъде изменен коефициента на някоя от селекциите.
    Трябва повторно потвърждаване след натискането на “Постави залози“ бутона.