Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Спортна Борса на Betfair – Какво е това и какви са видовете залози в нея?

Betfair Спортна Борса

Betfair спортна борса

Пазарът е претрупан от хиляди букмейкърски къщи, играчите оценяват най-високо тези сайтове, които успяват да създадат по-различна и нестандартна услуга. Най-често изборът се свежда до букмейкърите с разнообразен състав на пазарите, мачовете, спортовете или функциите, но има и някои тотални различни услуги, които не си приличат по почти нищо с обикновените букмейкъри. С такава идея е създадена борсата за спортни залози на Betfair. Тя ще преобърне на 180 градуса вашите разбирания за залаганията на спорт по интернет и ще ви позволи да опитате нещо, което е напълно различно от това, с което сте свикнали до сега. В тази статия ще ви представим Спортната борса на Betfair България и ще анализираме двата основни вида залози, които могат да се правят в нея.

Същност на борсата за залози на Betfair

Целта на Betfair Спортна борса е да се премахне от цялостното уравнение участието на букмейкърската къща. Вместо това, тук компанията има просто посредническа функция.

При борсовите спортни залози имате шанса да участвате в залозите в качеството си на обикновен играч или на играч, който създава коефициенти или с други думи вие да поемете функцията на букмейкър. Бързо след влизането в раздел “Спортна Борса“ на сайта ще забележите, че за всеки един вариант за залог – например, знак “1“ на футболен мач – има две квадратчета в син и розов цвят. В двете квадратчета има различни коефициенти, но по-важното е, че те изобразяват два коренно различни залога.

Квадратчето в син цвят е за залозите “ЗА“ този пазар, а розовото е за залог “Срещу“ същия пазар. Какво ще стане, ако поставите залог с натискане върху едно от двете квадратчета?

При залог “ЗА“ знак “1“, талонът ви ще донесе печалба, ако домакинът в срещата спечели.

В същото време, при залог “Срещу“ знак “1“, вие ще имате печалба, ако домакинът не спечели (в такъв случай печалба ще има при победа на гостуващия тим или при равенство).

Така най-просто можем да ви разтълкуваме значението на двата вида залози.

Без значение върху кой от двата ще се спрете, вашият залог трябва да бъде “посрещнат“, което означава друг клиент на Betfair да е готов да посрещне срещуположен залог на вашия. Тоест, ако искате да заложите “За“ победа на Лудогорец, трябва да има някой, който да е готов да посрещне вашия залог със залог “Срещу“ и по този начин той да се надява Лудогорец и съответно вашият залог да са губещи.

Именно за това служат коефициентите в сините и розовите квадратчета – те показват най-изгодния коефициент за вас, който вече е бил заложен от другите играчи на борсата. Така, ако сте съгласни да заложите при коефициента от квадратчето, залогът ви ще бъде уреден моментално и няма да чакате обратно посрещане. Ако пък искате да направите залог при още по-висока ставка от най-високата към момента, можете да заявите това желание от фиша си за залози , но в такъв случай ще трябва да изчакате посрещане на залога. Ако така и никой не го посрещне, залогът ви се анулира.

Как се прави залог “За“ в Betfair?

Залогът “За“, който по своята същност е сходен с обикновения залог в конвенционалната букмейкърска къща, се поставя и по подобен начин както в останалите сайтове за залози в България.

След маркиране на селекция ще видите три графи:

  • Коефициент – Показва се коефициентът от синия бутон, който сте натиснали. Както вече споменахме, имате право да поискате по-висок коефициент и да чакате неговото посрещане. Можете да въведете желаната ставка ръчно или да използвате стрелките до полето.
  • Облог – Тук всичко ви е ясно – пишете сумата, която искате да заложите.
  • Печалба – В тази графа системата автоматично умножава облога по коефициента. Ако сметката ви устройва, натискате бутона “Заложи“ и очаквате съдбата си.

Как се прави залог “Срещу“ в Betfair?

В началото малко повече ще трябва да внимавате при правенето на “Срещу“ залози, тъй като при тях и попълването на фиша се различава доста от талоните на обикновените сайтове за залози.

Отново имате графа за коефициент, която може да се попълва както ръчно, така и със стрелкички, но в другото поле не въвеждате вашия залог, а “Сума на залог ЗА“ – това е сумата, която искате да спечелите.

В третата графа пък се показва вашето така наречено “задължение“ – това е сумата, която ще изплатите на играча, направил срещуположния залог “ЗА“, ако той спечели. Или с други думи, вашата загуба при неуспех на прогнозата ви.