Вземи 200 лева бонус от Efbet

Betfair спонсорства – Ювентус, Арсенал, Барселона, Севиля и други

Betfair спонсорства – Ювентус, Арсенал, Барселона, Севиля и други

Присъединете се към Бетфеър

Betfair е компания, чийто таргет са феновете на спорта, за които са предоставени безброй възможности за залагания на най-различни видове спорт. За да се популяризира марката сред обикновените спортни фенове, които не са особено на “ти“ с букмейкърската индустрия, е неизбежно спонсорирането на големи спортисти и отбори, срещу което логото на компанията се брандира върху спортните съоражения/екипи. В тази статия ще ви разкажем за най-големите спонсорски договори на Betfair през последните години.

Спонсорства на Betfair в чужбина

Към момента, компанията е спонсор на четири футболни гиганта:

  • Барселона
  • Ювентус
  • Арсенал
  • Севиля

Ще започнем със спонсорството на испанския гранд Барселона, която беше подписано през 2016 г. с първоначален срок на действие 3 години + опция за неговото удължаване. Официалните договорни отношения гласят, че Betfair е “партньор на клуба в областта на спортните залози“. Същите взаимоотношения компанията има и с английския Арсенал. Срокът на договора между “Артилеристите“ и британската компания също изтича след края на сезон 2018/19.

Сред по-новите партньорства на клуба е това с италианския хегемон Ювентус, което двете страни подписаха преди началото на сезон 2017/18, а най-новият контракт бе сключен с един от най-успешните отбори в турнира Лига Европа, Севиля. Това се случи преди началото на сезон 2018/19.

Разбира се, това е само черешката на тортата. Бетфеър подпомага още десетки футболни отбори на по-ниско ниво, включително четвъртодивизионни италиански тимове, отбори от първенства като това на Кипър и други.

В един момент, цели 5 отбора от Висшата лига на Англия имаха контракти с борсата за залози. Това бяха Арсенал, Лестър, Съндърланд, Саутхямптън и Астън Вила.

Но, въпреки че футболните залози са номер едно по оборот в Betfair, компанията е свързана и с редица други спортни събития като Лондонския маратон и спортисти като боеца в ММА Дейвид Хей. Компанията е и един от най-често срещаните спонсори на надпревари по конни надбягвания.

Спонсорства на Betfair в България

Въпреки че букмейкърът няма толкова много партньорства в българския спорт, колкото например има Efbet спонсорски договори, Betfair все пак има своето присъствие и у нас.

Най-известният контракт е този с най-успешният български футболист Димитър Бербатов, който е един от глобалните посланици на марката по света и редовно предлага своите Анализи и Прогнози в Betfair блог сайта.

Мнозина обаче не знаят и че баскетболният ни национален отбор също се спонсорира от този оператор, за което федерацията по баскетбол отбелязва огромните си благодарности към компанията за ключовата помощ.