Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Betfair Комисионна: Какво представлява тя и колко % е за България?

Betfair комисионна

Посети сайта на Betfair

Освен букмейкър, Betfair е и домакин на най-голямата борса за залози в света. Има две ключови Разлики между букмейкър и спортна борса. Първата е, че при букмейкъра залагате директно срещу него, докато в спортната борса залозите са срещу други борсови играчи. Втората е, че в букмейкъра се залага за печалба на даден пазар, докато в борсата може да се залага и за това пазара да не спечели. Но как борсата изкарва парите си, след като тя не определя коефициентите и не може да вложи своята печалба в тях? Тъй като безплатен обяд няма, сега ще разберете какво представлява комисионната на Betfair.

Какво е комисионна на Betfair?

За да може борсата да покрива разходите си и да бъде на печалба, тя таксува играчите за използването на нейната платформа със комисионна. С тази комисионна се таксуват само нетните печалби на играчите. Тя важи само за печелившите залози. Фишовете, които са били загубени, не са обект на никакво облагане.

Колко е комисионната на Betfair за България?

Betfair има три различни вида комисионни според зависимост от страната на произход на играча. България е в средната група, за която комисионната е 6,5%. Няколко държави, сред които Великобритания и Италия, попадат в групата с най-ниската комисионна – 5%, а клиентите от още няколко страни, сред които Сърбия, Армения и Албания, се таксуват със 7% комисионна.

Отстъпка от комисионната

Дори и след като пресметнете комисионната, вашата крайна нетна печалба остава по-добра в сравнение с аналогичен фиш в обикновен букмейкър, но още по-хубавото е, че тази базова комисионна от 6,5% за България може да бъде допълнително намалена с до 60%.

При всеки свой залог на пазар в Бетфеър получавате точки, с които ще се изкачвате нагоре по стълбичката на отстъпките. В началото няма да имате отстъпка, но постепенно тя ще стане 2%, 4%, 6% и така нататък до 60%.

Имайте предвид, че докато не направите Верификация на Betfair профила си отстъпката е лимитирана до 20%.

Как се изчислява комисионната на Betfair?

С комисионна се облагат само нетните печалби от един пазар. За да сметнете колко ще бъде тя, трябва да вземете под внимание три фактора:

  • Нетна печалба от пазара
  • Комисионна (За България тя винаги ще е на фиксираното си ниво от 6,5%)
  • Ниво на отстъпка към момента

Формулата за изчисление на комисионната е следната:

Залог х %Комисионна х (1-процент на отстъпка)

Например, ако имате:

  • 100 лв. нетна печалба
  • 6,5% комисионна
  • 10% отстъпка

Комисионната ви ще бъде равна на:

(100 лв x 6,5% x (1-10%) = 5,85 лв.

Още по-лесно ще пресмятате комисионната докато още нямате никаква отстъпка. Тогава просто поглеждате колко са 10% от нетната печалба и ще ви стане ясно колко ще ви удържи компанията.