Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

1xBet спортна борса или фиксирани коефициенти

1xBet Борса

Линк за 1xbet

В руския букмейкър 1xBet спортните залози не се разделят просто на пре-мач залози и 1хбет коефициенти на живо. Те се делят също така и на залози с фиксирани коефициенти (fixed-odds) и залози в борса. Да, точно така, този не толкова известен руски букмейкър има собствена борса за залози, досущ като британския сайт за залози Betfair, който е известен по цял свят с тази си услуга. Очевидно борсата на 1xBet далеч не е толкова популярна. Има ли си това основателна причина или всъщност борсата на младия оператор е един скрит диамант? Ще се опитаме да достигнем до отговора в тази статия.

1xBet Борса – Кратко представяне

Ще започнем с малко информация за борсата. Залозите срещу други потребители в този сайт са достъпни през падащото меню “Спорт“ и опцията “Борса за залози“.

Веднага ще видите възможностите за борсов залог на футбол в 1хбет, а в ляво от мачовете ще видите и всички други спортове, за които се приемат борсови залози, а те са следните към часа на публикуване на статията:

  • Крикет
  • Футбол
  • Бокс
  • Тенис
  • Бейзбол
  • Волейбол
  • Баскетбол

Ако не знаете как работят борсите за залози, за всеки отделен залог получавате по два коефициента – единия е “За“, а другия означава “Срещу“. Накратко, един играч застава зад позицията, че залогът ще излезе (“За“), а другият залага парите си за това, че залогът няма да излезе (“Срещу“). Накрая, оказалият се прав играч печели заложените средства.

1xBet стои между различните играчи като едно свързващо звено, срещу което получава определен процент от печалбата на победителя в залога. Само 1 процент от нетния успех прибира организатора на борсата, когато залагаме в 1xBet. За сравнение, средният процент, който букмейкърите прибират при fixed-odds залозите, е около 5-10% и то не само от нетната печалба, а от цялостната спечелена сума.

Заслужава ли да залагаме в 1xBet Борса?

1xBet Спортна Борса има един огромен плюс в лицето на тази така ниска комисионна. 1% не е нищо. Талкова малка печалба за сайта няма дори и при традиционните букмейкъри с най-добри коефициенти. 1хбет е един от тях и често се счита за букито с най-добрите коефициенти, но въпреки това дори и тази услуга за залози с фиксирани коефициенти не може да предложи само 1% печалба. Няма и как да бъде иначе, тъй като при конвенционалните залози операторът трябва да посрещне много по-висок ниво на риск, докато при борсата организаторът на практика не търпи почти никакъв риск.

За съжаление, с комисионната се изчерпват плюсовете на тази спортна борса. С неспираща изненада продължаваме да виждаме, че в борсата почти няма играчи, въпреки тази комисионна. И, докато при обикновения букмейкър не ви интересува колко други играчи залагат по същото време, то при борсовия залог това е от съществено значение.

Някои от вас знаят, че борсовият залог трябва да бъде посрещнат, за да бъде активен – не е като при фиксираните коефициенти, където букмейкърът на секундата приема залога след натискането на бутона “Заложи“. Тук се залага срещу други играчи и в следствие на това трябва да съществуват такива, но, за съжаление, няма.

Съперници за поставяне на облог можете да намерите само за базовите видове залози за 5-10 от най-интересните футболни сблъсъци от деня, но можете да забравите за други спортове или по-голямо разнообразие от футболни мачове и пазари. Невъзможно е да се намери човек, срещу когото да поставите борсов залог на тенис в 1хбет, например.

Не знаем дали е заради ниския интерес, но компанията като цяло не предлага никакви опции за залози на живо във вид на борса, което е още един минус на услугата.

Обобщение

Като финал можем да заключим, че все още е много по-добре да правите фиксирани залози в 1xBet. Идеята за залози в борса е чудесна, но явно руският оператор все още не е узрял за нея. Пък и в крайна сметка повечето хора се насочват към борсите заради по-добрите коефициенти, докато този сайт така или иначе има невероятно високи ставки дори и за обикновените залози.