Вземи 200 лева бонус от Efbet

Efbet акумулаторен или множествен залог

Как да съставим акумулаторен/множествен залог в Efbet?

Влезте в Ефбет

Правите колонки, които е по-правилно да се наричат множествени или акумулаторни залози, са най-популярните залози още от времената на Еврофутбол. Днес, подобряването на услугите от страна на бетинг сайтовете спомогна за улесняването на процеса по поставяне на множестен залог и вече не е нужно да отбелязвате различни знаци на хартиен фиш, а всичко става електронно с натискане и маркиране на определени бутони, така че в сайтове за залози като Efbet ще ви бъде изключително лесно да добавяте селекции към своя фиш и да правите самите залози. Това твърдение е в сила в още по-голяма степен за единичните сингъл залози, но ние днес ще обърнем внимание на поставянето на множествен залог в българския букмейкър, където има някои тънкости, които трябва да знаете.

Значение на множествен или акумулаторен залог

Най-общо може да се каже, че множественият залог или “акумулаторът“ е спортен залог, в който се съчетават повече от една селекции. Ефбет множествения залог ви позволява да правите най-различни комбинации. Например, можете да включвате заедно във фиша си събития от един вид спорт или от няколко вида; едновременно можете да имате мачове на живо и мачове, на които все още не е даден първия съдийски сигнал и т.н. Понякога дори е възможно да комбинирате пазари за един и същ мач. Например, можете да направите акумулатор със селекции за Над 8,5 корнера и Над 2,5 гола в срещата.

Как се прави множествен залог в Efbet?

Както знаете, залог има тогава, когато сте избрали пазар или пазари за спортни събития от програмата на букмейкъра и сте поставили определена сума пари на прогнозите си. Всички маркирани селекции се прехвърлят автоматично в дигиталния фиш, на който в българския букмейкър му се казва “Талон“. Тоест, натискате върху селекция и след това ще я видите в дясната част на екрана в талона си. Там се пазят всички маркирани селекции до поставянето на залога или до изтриването на някоя със знака “Х“.

Непосредствено под избраните от вас пазари, когато те са повече от една, ще видите бутон “Множествен залог“. За да поставите залог от тип “права колонка“, който печели само ако всичките селекции са печеливши, попълнете сумата на залога в първото поле под “Множествен Залог“ и накрая натиснете “Заложи“ в края на фиша. Ако селекциите ви са поне 4, това първо поле ще се нарича “Права колонка“. При 2 или 3 селекции, полето ще се нарича “Двойни“ или “Тройни“, но смисълът на залога остава същият. Полетата по-надолу са за различните видове системи, които също можете да използвате.

Възможности за съставяне на множествени залози в Efbet

Правата колонка е базовият тип множествени залози. Всички вероятно сте пускали поне една права колонка през живота си и знаете, че всеки един мач трябва да е печеливш, за да бъде печеливша и правата колонка.

Но, освен правата колонка, имаме и т.нар. системи за залози, при които можете да спечелите пари и при пропуск(и) в прогнозите си, но пък от друга страна печалбата ви при успех на всички мачове няма да е толкова голяма, колкото би била при обикновена права колонка. Наличният в Ефбет Талон има и поле “Сингъли“, като сумата, попълнена в това поле, ще се постави поотделно за всяка една от маркираните селекции.

Множествени залози на живо

Вече знаете какво са множествените залози и как се използват, но е важно да допълним, че те могат да се използват без проблеми и на платформата за залози на живо в Efbet. Поставянето на Efbet множествен залог на живо не е с нищо по-различно от същото упражнение за пре-мач събития, като само трябва да внимавате за честите промени на ставките и за блокирането на някои залози, което се прави за секунди от сайта при настъпване на важно събитие на терена.

Обобщение

Както виждате, множествените залози се правят много лесно, но нашият съвет към вас е да не се увличате в добавянето на още и още мачове в него, особено когато става въпрос за права колонка. С всеки следващ мач печалбата се увеличава примамливо много, но реално е много трудно да се хване фиш с над 5-10 селекции. Все пак, финалното решение на съотношението между печалба и риск е ваша и сами трябва да прецените колко мача да включите.