Вземи 200 лева бонус от Efbet

Efbet Електронни спортове – предлагани е-спорт и пазари

Efbet електронни спортове и пазари

Е-спортовете от Ефбет

Експертите на букмейкърските къщи смятат, че най-голям потенциал за развитие в сайтовете за залози имат не пазарите за спортни събития, с които така добре сме свикнали, а пазарите за нови видове забавления, едно от които са електронните спортове. Те вече бележат внушителен растеж през последните 5 години и, докато тогава почти нямаше букмейкъри, добавящи пазари за електронни спортове, днес те се срещат почти навсякъде. Залагащите следят и търсят за такива залози, заради което и букитата не спират да развиват своите раздели за е-спортове. Efbet е букмейкър, в който има голям и качествен такъв раздел. Този раздел е обект на нашето ревю тук.

Какво е това електронен спорт?

Електронният спорт е турнир или по-рядко първенство, на което професионални играчи се съревновават на най-популярните видео игри в света. След като дълги години видео игрите бяха просто едно забавление за вкъщи, днес има много турнири с огромни наградни фондове и много професионални играчи, които си изкарват хляба от любимите си игри, а ролята на букмейкърските къщи в цялата тази работа е да предлага различни пазари за турнирите и първенствата по електронни спортове.

Първите подобни големи събития бяха организирани в средата на първото десетилетие на ХХ век и оттогава тази индустрия е в непрестанен възход, особено в региони като Азия и Западна Европа.

Днес, почти всяка седмица има голям турнир, така че изборът на любителите на залозите и на почитателите на е-спортовете не е никак малък.

Коефициенти за кои е-спортове предлага Efbet?

Над 10 са видео игрите, от които има турнири в списъка на българския букмейкър, а кои са игрите, от които в момента има турнири, ще разберете след натискането на категорията “Електронни спортове“. Сред тях можем да споменем CS:Go, DOTA II, StarCraft, League of Legends, Overwatch, WarCraft 3 и други. За да видите кои турнири предстоят и какви са бетинг опциите, просто натиснете на някой от електронните спортове. Можете обаче да очаквате да откривате като цяло по-малко мачове в сравнение с реалния спорт, тъй като все пак турнирите не се провеждат целогодишно. Ефбет поне покрива и квалификационните етапи към турнирите, което малко подобрява положението.

Видове залози и коефициенти

Пазарите за електронни спортове варират много според вида електронен спорт и нивото на турнира, така че е трудно да се направят някакви генерални обобщения. Като общ принцип обаче можете да приемете, че маркетите са доста оскъдни за квалификационните игри, но в същото време далеч по-обширни за основната част на състезанията. Що се отнася до самите видове залози, за всеки е-спорт ще има залози за спечелил отбор или играч, а допълнителните пазари зависят от играта.

Например, при CS:GO играта се приемат залози за победителя в битка, в рунд или пък точен резултат за събитията, при които битките се провеждат на три различни карти и се играе във формат “2 от 3“. За отделните карти пък имаме даден брой кръгове, за които също могат да се правят залози за победител, както и общи залози за броя на кръговете. Подобни са пазарите и за DOTA II.

Докато е трудно да правим обобщения за видовете пазари, то обобщение можем да направим за коефициентите, които са добри при всички игри. Имайте предвид, че често се случват изненади в този сравнително нов спорт, особено когато на дадено състезание се пуснат непознати за букмейкърите играчи или отбори. В тези случаи за трейдърите на букмейкърските къщи е трудно да определят реалните коефициенти.

Как се залага на е-спортове в Efbet?

Въпреки че в много отношения има разлики между е-спортовете и традиционните спортове на истинско спортно игрище, то при процесът по поставяне на залог разлики няма и процедурата е на 100% същата. Както и при футбола и другите спортове, и при електронните спортове е важно да направите проучване и анализ на играчите / отборите – какъв опит имат те, какви позиции са заемали до момента в състезания (и на какво ниво са били тези състезания) и така нататък. Изберете ли си фаворит, после е лесно – маркирате го в сайта и той се появява в интерактивния Ефбет талон в дясно.

Залози на живо на е-спортове в Ефбет

Неприятен факт е, че в Ефбет залози на е-спортове в реално време все още е продукт, който не се налага сериозно от компанията. В следствие на това, няма да виждате често събития в раздела за Залози на Живо в Ефбет, а за малкото налични събития не се предлага лайв стрийминг, което вече също е опция в разни други сайтове за залози в мрежата.

Обобщение

Нашият екип е на мнение, че Ефбет не е лош вариант за залози на електронни спортове, особено ако не сте особено заинтересовани от залозите на живо, защото операторът дава високи пре-мач коефициенти за турнири на разнообразна палитра от видео игри. Въпреки че e-sport залозите днес са на мода по света, все още много букмейкъри не са достигнали до нивото на разнообразие, което има в българския сайт.