Залози на живо

Може би няма да бъде преувеличено да се твърди, че залозите на живо направиха истинска революция в начина, по който много хора залагат на спортни събития. Това е сравнително ново развитие в спортните залагания, но само за няколко години стана изключително популярно както при професионалните залагащи, така и сред любителите такива. Залози на живо са налични в почти всички хазартни сайтове и определено във всички, които виждате в нашия сайт.

Сайтове за залози на живо с лиценз:

  1. Bet365
  2. Betfair
  3. Efbet

За нещо, което е имало такова голямо влияние, основната концепция е невероятно проста. Докато традиционните спортни залагания представляват поставянето на залог преди началото на събитието, живите залагания ви позволяват да поставите залог по време на самото провеждане на събитието. Залозите на живо създават един куп нови възможности за залагане и изобилие от възможности за печелене на пари. Това е един много вълнуващ начин да залагаш.

Популярността на живите залози е нараснала до такава степен, че вече има букмейкъри, които предлагат хиляди събития за залози на живо само за месец. Едва ли има спортно събитие, на което да искате да използвате възможността за жив залог и да го няма в програмата.

В тази статия ще дискутираме по какво се различават залозите на живо в сравнение с традиционните спортни залагания и ще обърнем внимание на предимствата, които те могат да предложат.

Залози на живо vs. Традиционни залози

Механиката на залозите на живо не е много по-различна от тази на традиционните спортни залози. Букмейкърите и в този вид залози предлагат широка гама от различни пазари и коефициенти за различните възможни резултати. След това можете да решите на какво искате да заложите и колко искате да заложите и поставянето на самия залог е също толкова бързо и лесно.

Има някои основни разлики, разбира се. Например, избора от различни възможности за залагане е много по-голям в залозите на живо. Там са всичките видове на “кое е следващото нещо, което ще се случи” пазари, които просто не са възможни преди началото на събитието. По време на един футболен мач, например, можете да заложите на това кой ще е следващият отбор, отбелязал гол, или времето на следващия гол.

Друга голяма разлика е, че коефициентите се променят много по-бързо по време на събитието, отколкото се променят преди то да започне. Преди футболен мач коефициентите се променят според това за кой отбор се залага повече и други фактори, но промените не са чести и не са драстични. Понякога може и да се променят бързо и драстично, ако някой важен играч се контузи, например, но това е доста рядко.

По време на събитието има всякакви други фактори, които могат да повлияят на коефициентите за част от секундата. Естествено, всеки гол променя драматично коефициентите за двата отбора. Ако аутсайдерът вкара гол, коефициентът за него ще се срине моментално. Коефициентите се променят и просто когато даденият отбор или играч започнат да играят по-добре или по-зле. Един тенисист може да бъде фаворит за спечелването на мача, но ако изглежда без мотивация по време на първите няколко геймове или има признаци на контузия, това лесно може да окаже голям ефект върху коефициентите, дори и още да се държи в мача по отношение на резултата.

Във връзка с горното, другата голяма разлика е времето, за което трябва да взимате решения като залагащи. При традиционните залагания, можете да отделите време да мислите върху залозите, но при живите залози нямате този лукс. Трябва да се научите да правите бързо вземане на решения или просто пропуснете възможността за спортни залози на живо.

Въпреки тези фундаментални различия, за да бъдете успешни и в двата формата на залагане, вие в крайна сметка трябва да правите едни и същи неща. Трябва да използвате своите спортни познания и да търсите залози, които носят добра стойност въз основа на вероятността те да излезнат. Ако имате необходимите умения да правите това добре, значи имате всички шансове да печелите пари както от традиционните спортни залози, така и от тези на живо.

Ползи от залозите на живо

Залозите на живо предлагат няколко ползи от всякакви видове, не на последно място от които е факторът удоволствие от залагането. Поставянето на залози докато гледате спортно събитие е само по себе си удоволствие и забавление, тъй като прави събитието много по-интересно за гледане. Налице е и също фактът, че можете да гледате действието и според това, което виждате, да изберете на какво да инвестирате парите – това би трябвало да направи пътя до информираната преценка по-лесен или поне така е на теория.

Има две основни предимства за тези, които са заинтересовани да печелят сериозно и постоянно пари от залагане на спорт. Първото от тях е наличието на всички допълнителни възможности за залози. Ако имате необходимите умения да намирате залозите с положителна очаквана стойност, тогава вероятно ще можете да намерите по-добри възможности при повече налични залози. Това е донякъде опростяване на нещата, но принципът е съвсем верен.

На второ място, залозите на живо предоставят шанс за припокриване на вашите залози. Това може да бъде много полезно за гарантиране на печалба, когато нещата вървят по план, и намаляване на загубите, когато не са по план. Покриването не е за всеки, но може да увеличи цялостната ви възвращаемост в дългосрочен план.

Представете си, например, че сте поставили залог за голф играч да спечели турнир при добър коефициент преди започването на събитието. На средата на състезанието, той печели и има само един играч, който може да му оспори първото място. Можете да поставите допълнителен залог за другия играч и, ако сте направили математиката си правилно, получавате гарантирана печалба независимо от това кой от двамата ще спечели.

Ефективното покриване не е лесно и често ще ви се налага да правите бързи изчисления. Ако сте способни да взимате добри решения под напрежение, можете значително да увеличите шансовете си за реализиране на добра печалба чрез залагане.

Обобщение

Ако обичате спортните залагания и никога не сте опитвали живи залози, значи определено сте пропуснали много. Въпреки че залозите на живо са различни от традиционните спортни залози в някои отношения, основните принципи в голяма степен остават същите. Залозите на живо със сигурност са много забавни и ви дават някои отлични възможности за печелене на пари, така че си струва да ги опитате.

Свързани статии