Губещи залози

Има една стара поговорка, че никога няма да видите беден букмейкър, която идва от широко приетото мнение, че букмейкърите винаги печелят в дългосрочен план. Повечето букмейкъри наистина правят добри печалби, а простата истина е, че по-голямата част от хората като цяло губят пари на спортни залози.

Някои хора смятат, че това е така, защото букмейкърите не дават възможност на своите клиенти да спечелят, като си гарантират, че коефициентите винаги са в тяхна полза. Това не е точно така. Букмейкърите със сигурност имат предимство пред своите клиенти, но това предимство не е причината, поради която повечето любители на спортните залагания губят.

Предимството на букмейкърите е, че те са тези, които определят коефициентите. Те правят това по такъв начин, че да си взимат комисионна всеки път, когато правите залог. Разбира се, тази комисионна е в основата на разходите за използването на техните услуги и има изобилие от успешни залагащи, които могат да приемат тези разходи и въпреки тях да правят печалба.

Факт е, че повечето от залагащите губят пари не заради предимството на букмейкърите, а поради причини, които са изцяло в рамките на техния контрол. Те не управляват парите си правилно; те поставят залози по погрешни причини; те залагат твърде често. Това са всички лесни допускани грешки, но те са напълно предотвратими.

В тази статия ще ви обясним за всяка една от тези грешки подробно. Ние също така ще ви предоставим някои съвети, за да ви помогнем да избегнете попадането в същите капани, в които повечето от залагащите попадат. Моля, имайте предвид, че това съвсем не е пълен списък на местата, където можете да сбъркате, но тези точки са сред най-големите причини за загубите на залагащите.

Лошо управление на парите

Има много малко сигурни неща, когато става въпрос за спортни залагания, но едно от тях е, че резултатите не винаги ще се случват по начина, по който вие очаквате. Това не би трябвало да е голям проблем, стига да управлявате парите си правилно; но ако не го правите, тогава почти със сигурност банката ви ще достигне до банкрут в един момент.

Лошото управление на парите (или липсата на такова) е може би най-често срещаната причина, поради която толкова много хора губят пари при залагания на спорт. Дори залагащите с умения да познават изхода от спортните събитие често свършат с разорена банка поради простата причина, че не са достатъчно добри в управлението на банката си.

Липсата на правилно управление на банката ви за спортни залози може да доведе до всички видове грешки. Те включват опити за избиване на загубите с по-големи залози, поставянето на луди залози след добра печалба и залагането на твърде много на нещо, което на пръв поглед изглежда сигурно, но в крайна сметка губи.

Всеки, който се занимава по от дълго време с това вероятно е правил поне една от тези грешки или подобна на тях и за съжаление и има много залагащи, които ги допускат отново и отново. Те могат много лесно да ги избегнат само с малко дисциплина и управление на банката.

Управлението на банката основно означава просто една сума пари, предназначена специално за целите на спортните залагания, за която имате някои ясно определени правила за това как тези пари трябва да се използват. Много от залагащите не се замислят за това. Те просто правят хаотични залози и се надяват късметът да им се усмихне. Няма реална логика зад размера на залозите – те просто произволно решават колко да заложат.

Залагането по този начин не е задължително да е голям проблем за хората, залагащи просто за удоволствие, при условие, че използват само пари, които могат да си позволят да загубят. Но всеки сериозен в намерението си да прави пари от спортни залози трябва да бъде далеч по-организиран. Трябва да знаете колко точно трябва да заложите с установени правила за това.

Може да има известна гъвкавост на базата на фактори като ниво на увереност в успеха на залога, но никога не трябва да залагане по-голяма сума от малък процент от цялостната ви банка за спортни залози. По този начин никога няма да навредите на банката си твърде много при неочаквани резултати и следователно ще бъдете в състояние да се справяте с лошите серии без да загубите всичко.

Управлението всъщност е доста просто. То представлява основно грижа за парите си с дисциплина и отговорност. Ако можете да направите това добре, ще увеличите значително шансовете си да не попаднете в отбора на губещите.

Поставяне на залози поради погрешни причини

Има много различни начини да изберете на кой залог да инвестирате парите си. Всякакви системи и стратегии могат да бъдат приложени и няма един единствен правилен начин за определяне на вашия избор. Просто трябва да се уверите, че има основателни причини за поставянето на всеки конкретен залог.

За съжаление, много от залагащите пускат залози по погрешни причини. Те избират събитие въз основа на емоция или на фенска основа, например, или пък на базата единствено на коефициентите. Това са доста често срещани грешки, а те са значими фактори при отчитане защо толкова много хора губят пари при залагания.

Залаганията от емоция или чувство обикновено води до осъществяването на залагания върху нещо, което искате да се случи, а не върху това, които наистина очаквате да се случи. Пример за това е залагането за любимия си отбор да спечели мача, въпреки че е изправен срещу много по-силен противник. Това се прави от много от спортните фенове и е изключително малко вероятно да доведе до нещо друго освен загуба на пари.

Правенето на залог само заради привидно добрия коефициент също е неправилна стратегия. Очевидно трябва да взимате под внимание коефициентите при правенето на залози, но не трябва това да бъде единственото съображение.

Ако залагате при високи коефициенти, само защото сте се изкушили от голямата потенциална печалба, вие със сигурност ще губите далеч по-често. Няма нищо лошо или погрешно в залагането за аутсайдерите като цяло, но трябва да има солидна обосновка, различна от това колко можете да спечелите. Същият принцип се прилага за осъществяването на залози за фаворита, просто защото е фаворит. Лесно е да се предположи, че селекцията с ниски коефициенти е вероятно да спечели, но е необходим много по-голям мисловен процес, за да сте сигурни, че това ще се случи.

Няма магическа формула, която можете да прилагате при избора си на залог. Трябва да се вгледате в редица различни фактори и да се опитате да направите своя обоснован избор на базата на достатъчно събрана информация. По-просто казано, трябва да имате основателни причини за всеки направен залог. Ако заложите по погрешни причини, като например споменатите по-горе, в крайна сметка сте се запътили здраво по пътя на провала.

Твърде често залагане

Твърде честото залагане може да бъде също толкова голям проблем, колкото и залагане по погрешни причини. Това е също така нещо, което много от залагащите правят и една от причините толкова много залагащи да губят пари.

Успешното залагане е свързано с намирането на правилните възможности, основани на вашата преценка. Това означава да действате избирателно. Някои от най-успешните залагащи са готови да не направят нито един залог в дълги периоди, ако не им се открият правилните възможности. Това е причината да бъдат толкова печеливши.

Можете да се изкушите да се опитате да познаете победителя от всеки един футболен мач през уикенда или на всеки тенис мач от първия кръг на турнир, но реалността е, че е почти невъзможно да печелите по този начин. Много по-добре е да търсите малък брой възможности, на които можете да поставите залог с увереност.

Също така е добра идея да ограничите броя на спортовете, на които залагате. За да правите пари последователно, трябва да правите проучвания и анализи, а много е трудно те да бъдат правилни, ако се натоварвате с много видове спорт. Имате много по-добър шанс ако се съсредоточите върху но повече от два или три, за които имате наистина добри познания.

Без значение колко добри сте в залагането, няма как да печелите всеки залог. Не е и нужно. Просто трябва да печелите повече от печелившите си залози в сравнение със загубите от губещите, колкото и очевидно да звучи. Колкото по-избирателно действате в залозите, толкова по-вероятно е да успеете в това начинание.