Всичко за борсите за залози

Efbet бонус

Exchange

Борсите за залози са форма на хазарт, при която се премахва нуждата от букмейкър, като се дава възможност на хората да правят залози помежду си. Макар традиционните спортни залози все още да са основен начин за поставяне на залози, използването на борсите за залагане става все по-популярно в днешни дни, след като бяха въведени за първи път онлайн около началото на 21 век. Betfair, най-известната борса за залози в света, в момента е водещ хазартен сайт, лидер в индустрията.

В тази статия ще ви обясним как борсата за залагания се различава от традиционните спортни залагания и ще погледнем как работят тези борси. Ние също така ще обсъдим основните предимства на поставянето на залози по този начин.

Борса за залози vs. традиционни залози

Основната концепция на борсата за залози е много ясна. Тя е подобна на традиционните спортни залози по много начини, тъй като все още рискувате парите си на изхода на дадено събитие, но има няколко основни разлики.

Първата основна разлика е, че няма замесени букмейкъри в цялата дейност. Всички залози се правят срещу други залагащи. На борсата за залагания имате две основни възможности: можете да приемате залози, които се предлагат от други, на коефициентите, които те са определили, или самите вие да предлагате залози, които другите да приемат.

Втората основна разлика е, че можете да залагате ЗА и ПРОТИВ случването на дадено събитие. Например, залагането ЗА на победа на Барселона във футболен мач означава, че залогът ви ще е печеливш, ако Барселона победят. От друга страна, залагането ПРОТИВ би било печелившо, ако Барселона не победят. Обикновено не е възможно да залагате ПРОТИВ случването на дадено събитие в традиционните букмейкъри, така че това ви отваря цял нов набор от възможности за залагане. Можете да правите пари от точното прогнозиране кой няма да спечели даден тенис турнир, например, като алтернатива на залагането кой ще го спечели.

Механика на борсите за залози

Борсовите залагания са улеснени от борсите за залози. Различните борси в интернет изглеждат по-различен начин, тъй като те използват свои собствени софтуерни платформи, но всички те работят по един и същ начин. За целите на тази статия, ще ви представим механиката на залагането в Betfair, световният лидер при борсите.

Преди да можете да започнете да използвате борсата, ще трябва да си отворите акаунт и да депозирате пари – точно както при останалите букмейкъри. След това ще получите достъп до всички отворени пазари на различни спортни събития и ще можете да предлагате или приемате залози.

Следващият скрийншот ви показва няколко селекции от отворен пазар на голф турнир.
Борса Betfair избирате коефициентитеСинята колона ви показва най-добрите налични коефициенти, ако искате да направите залог в подкрепа на дадения играч. Паричната стойност показва каква сума можете да заложите при тези коефициенти, въз основа на залозите в момента, предложени от другите. Така че ако искате да заложите на Рори Макенрой при коефициент 5.90, бихте могли да поставите максимум 125 залог. Можете, разбира се, да поставите и по-ниска сума от тази. Розовата колона аналогично показва най-добрите налични коефициенти, ако искате да заложите ПРОТИВ събитието.

Двете колони от ляво на синята колона показват на какви коефициенти можете да заложите, ако искате да инвестирате по-голяма сума от максималната за най-добрия коефициент, който в случая е 5.90. Аналогична е ситуацията и за колоните от дясно на розовата.

Ако не искате да приемете офертата на другите, можете да предложите свой собствен залог. Избирате събитието, избирате коефициентите, които предлагате на останалите и колко искате да рискувате. Другите потребители в сайта след това ще решават дали да приемат вашето предложение.

Предимства на борсите за залози

Най-голямото предимство на борсите за залози е това, което вече споменахме – възможността да залагаш ЗА и ПРОТИВ. Това създава възможности, които просто не са налични в традиционните букмейкъри. В много случаи е по-лесно да намериш печалбата в залог за това селекцията да загуби.

Другото особено важно предимство е, че почти винаги в борсата за залози ще намерите чувствително по-високи коефициенти. Това се дължи, тъй като няма букмейкър, който да иска да печели от вас. Борсите просто взимат определен малък процент от спечеленото.

Третият плюс на борсите е, че няма как да бъдете лимитирани, ако сте много печеливш играч. Букмейкърите логично не искат да имат силно печеливши играчи и често лимитират най-добрите си такива, докато борсата няма интерес от това, тъй като печелят само от процент, независимо кой от клиентите им печели или губи.

Малко вероятно е някой ден борсите за залагания напълно да изместят традиционните спортни къщи, тъй като вторите все още имат своето място в играта. Но все пак борсите са страхотна алтернатива, която ще е голяма грешка, ако не опитате.