Добра или лоша идея е да следваме интуицията си

Предчувствия и залози

Правенето на пари от спортни залози не е лесно начинание. Не е нужно да печелите от всеки залог, за да излезете в крайна сметка на печалба, но все пак трябва да печелите в един приличен процент от случаите. За да поддържате една печеливша успеваемост на залозите се нуждаете от няколко неща в арсенала си. Обширни спортни познания, способност за анализиране и интерпретатиране на данни и статистическа информация, както и дисциплина, за да следвате стратегията си.

Трябва също така да бъдете отдаден и подготвен да инвестирате много време и усилия. По-голямата част от залагащите не отделят време за проучване и планиране на залозите, като вместо това предпочитат да следват своята интуиция.

Да се доверяваш на шестото си чувство понякога може да бъде нещо добро. Повечето залагащи са правели това в даден момент и най-вероятно са имали печеливши резултати като резултат. Все пак това не означава, че тази стратегия е стабилна в дългосрочна перспектива.

В тази статия ще разгледаме дали следването на интуицията е добра или лоша идея, когато става въпрос за спортни залагания.

Инстинктите могат да бъдат мощен инструмент

Няма съмнение, че инстинкта много често ще ви насочват в правилната посока, когато дойде момента да решите на какво да заложите. Всеки, който е залагал на спорт, почти със сигурност ще бъде в състояние да посочи няколко примера, когато са печелили пари от залози, направени на базата на тяхното предчувствие. Дори и най-добрите типстъри в света понякога игнорират това, което им показва техния анализ, и избират това, което им говори интуицията.

Очевидно това не е научен подход към залагането, но това не означава, че не може да работи. Може да се окаже, че имате вроден талант за предсказване какво ще се случи в спортните събития. Успешните залагащи са като цяло доста потайни относно как точно правят избора на своите селекции и по никакъв начин не е немислимо, че има успешни залагащи, които правят пари предимно като следват своите инстинкти.

Ето защо никога няма да заявим категорично, че следването на интуицията е задължително лоша идея. Важно е обаче да можете да разпознавате потенциалните клопки при вземането на решения на базата единствено на това, което ви казва инстинкта.

Проблемът с предчувствията

Вече споменахме, че не е необходимо да печелите от всеки залог, за да бъдете печеливш играч. Нормално и шансът предчувствията ви винаги да са точни клонят към нула.

Проблемът със стратегията да се доверяваш на интуицията си е, че в общия случай е много по-лесно да си спомняш за случаите, когато инстинктът се е оказал правилен и ти е помогнал да спечелиш пари, отколкото случаите, когато шестото чувство е изневерило. Ако поставите залог под диктовката на някакъв вътрешен глас и този залог се окаже печеливш, най-вероятно ще го запомните за дълго време. Сигурно си спомняте и всичките пъти, когато сте избрали да не се доверите на инстинкта си, а се окаже, че е трябвало. Пропускането на печалба, когато не си послушал интуицията си, е нещо, което се вкоренява лесно в съзнанието на повечето залагащи.

Това означава, че залагащите много често надценяват интуицията си. Като комбинирате това с факта, че много от залагащите, напълно разбираемо, искат да вярват, че имат някакъв естествен талант в спортните залози, лесно можете да разберете защо толкова много хора сляпо следват своите предчувствия, дори и ако те не са печеливши в дългосрочен план. Те сочат с пръст случаите на печалби и игнорират случаите на загуби.

Нашата гледна точка

Спортните залагания не са точна наука. Имайки това на ум, все пак е вярно, че има някои неща, които трябва да направите, ако искате да бъдете печеливши в залагането. Трябва да използвате комбинация от твърди данни, анализ и спортни познания, за да правите разумни и добре обмислени решения, както и да бъдете наясно с всички различни фактори, които могат да повлияят на възможния резултат от всяко спортно събитие.

Следователно логиката диктува, че инстинктът трябва да се използва малко или изобщо в процеса на вземане на решения. Лесно може да се каже, че интуицията е пълната противоположност на рационалното и добре обмислено решение и като такова трябва да се избягва. Въпреки това, макар и да е нелогично, ние не смятаме, че е неразумно да помислите върху това, което ви казва инстинкта.

В крайна сметка, няма правилен и грешен начин за залагане. Няма перфектен подход и няма стратегия или система, която да може да ви гарантира успех. Това е нещо, което се опитваме да направим много ясно с всички съвети, които ви предлагаме. Нашите съвети могат да ви помогнат да станете успешни в спортните залагания, но тези съвети са за установяване на общи насоки, няма как да дадем точни указания за това, което трябва и което не трябва да правите.

Когато става въпрос за следването на предчувствия, нашият съвет е доста прост. Вашият инстинкт е нещо, което не трябва нито да игнорирате, нито да му вярвате напълно. Той е едно от многото неща, които трябва да вземете предвид при своите решения. Не бихме казали, че е добра идея редовно да следвате инстинкта си без да можете да го подкрепите с факти и анализ, но няма нищо лошо в това да слушаш интуицията си. Не забравяйте, че интуицията идва от натрупания опит в мозъка на подсъзнателно ниво, така че в никакъв случай не бива да я пренебрегвате.