Футболни залози на корнери хендикап

Само преди няколко години, играчите трябваше да избират от силно ограничен брой възможности – дори азиатския хендикап се срещаше рядко. Въпреки това, с напредъка на интернет букмейкърите, всеки може да заложи на най-различни неща, сред които картони, голмайстори, корнери и т.н. Някои от по-големите букмейкъри предлагат подобен тип залози за почти всеки мач. И докато става все по-трудно да се намери някаква значителна стойност в “нормалните залози”, букмейкърите все още се затрудняват да определят правилно коефициентите за специалните залози. Днес ще разгледаме залозите на корнери, които стават все по-популярни в букмейкърската индустрия.

Важни съображения

Залагащите трябва да вземат няколко неща предвид при анализирането дали даден залог на корнери може да бъде печеливш или не. Първо, без съмнение трябва да познавате замесените отбори и да знаете как обичат да играят те. Дали са фокусиране върху средата на терена? Или разчитат на бързи контраатаки? Имат ли навика да играят за корнери или се опитват да задържат топката в игра колкото се може повече време. Нека да вземем за пример отбора на Барселона. Можете да направите много пари като залагате за малък брой на корнери в техните игри. Но защо? Може да изглежда нелогично до залагате за това при положение, че “Каталунците” са известни със зашеметяващите си атаки и красивите атаки. Е, ако гледате редовно мачовете на Барса, със сигурност сте забелязали, че при тях ключът е в държането на топката в игра колкото се може по-дълго. Меси никога не рита топката в противников играч, за да получи ъглов удар – той просто подава към съотборник. Това е ключово познание за този залог. Методът наистина работи в повечето мачове и е достатъчен, за да се донесе последователна печалба.

Отбор с повече корнери

Това е най-простият вид залог в света на корнерите, но в действителност много играчи успяват да загубят пари на него. Статистиката показва, че не е никак малък процентът на случаите, в които единият отбор е победил, но другият е имал повече корнери. Почти никога не можете да намерите стойност в този вид залог, ако планирате да залагате за фаворита. Но ако потърсите някой аутсайдер, който обича да играе в противниковата половина, почти винаги има някаква стойност, когато коефициентите са на достатъчно достойно ниво. Помислете за стиловете на игра и се консултирайте със статистиката – ако ситуацията все още ви изглежда ОК, значи вероятно това е добър залог.

Корнер хендикапи

Нещата стават дори още по-интересни на този пазар. На него получаваме хендикап линия, която е подобна на тази в баскетбола. Хендикапите при корнерите обикновено варират от един до около шест и ние трябва да бъдем заинтересовани предимно в “плюс” хендикапите, тъй като при тях от време на време се появяват абсурдно добри оферти. Трябва да търсите за отбори, които са аутсайдери що се отнася до победата, но обичат да атакуват и често получават евтини корнери.

Общ брой корнери за отбора/мача

Последно ще разгледаме пазара за общия брой корнери. Това е пазар, който бихме ви препоръчвали да избягвате, защото резултатите в него обикновено са плод на случайността. И все пак, това не означава непременно, че е невъзможно да откриете стойност в него. Но за да намерите стойност, трябва да бъдете в състояние да предскажете развоя на играта поне малко.

В заключение, можем да кажем, че опитните и знаещи играчи могат да извлекат полза от тези залози. Предсказването на темпото на игра е ключовият фактор, който определя успеха в този пазар, и, подобно на много други пазари, аутсайдерите със солидни коефициенти обикновено съдържат в себе си най-добра стойност, докато постоянното залагане за фаворитите може да се превърне в кошмар за банката ви много бързо.