Преди залози

Ако сте част от хората, които все още не са започнали да залагат на спортни събития онлайн, има няколко неща, които трябва да знаете, преди да започнете.

Онлайн букмейкърите правят продукта си да изглежда много лесен за използване от новобранци и в по-голямата си част той наистина е лесен.

Но преди да скочите в дълбокото море на онлайн букмейкърските къщи, отделете няколко минути, за да научите какво да правите и какво трябва да избягвате.

1 – Не всички букмейкърски сайтове са легални

От няколко години, българският хазартен пазар се регулира от държавата. Какво означава това? Преди това, всички сайтове за какъвто и да е вид хазартни услуги можеха спокойно да си виреят в България и нямаха никаква работа да се занимават с държавата. Не й дължаха и никакви данъци.

Сега обаче нещата не стоят по този начин. За да може един хазартен сайт да предлага услугите си на българска територия, той трябва да има лиценз от Държавната комисия по хазарта. Това, че някой букмейкър няма лиценз, не означава, че не може да намери вратичка и все пак да приема клиенти от България. Това обаче не е легално и те нямат право да го правят. Вие, като клиенти, също нямате право да играете в сайтовете без лиценз, макар че, от правна гледна точка, няма как да имате каквито и да било негативи от това, освен че държавата не може да ви помогне по никакъв начин, ако нелегалният хазартен сайт ви измами.

2 – Не всички букмейкърски къщи са еднакви

Може би сте решили да си направите регистрация в първия сайт, който ви се изправи пред погледа, но трябва да знаете, че букмейкърите не са едни и същи, тоест в различните букмейкъри ще получите различни услуги и предложения.

На някои от тях можете да им имате повече доверие, отколкото на други. Някои предлагат по-добри коефициенти от други.

Направете проучване, за да разберете кои букмейкърски къщи какво могат да ви предложат.

3 – Разберете какво означават коефициентите, преди да правите залози

Това може да изглежда елементарно, но винаги трябва да сте сигурни, че сте разбрали какво означава предложения коефициент, преди да правите залог. Не всички букмейкърски къщи показват коефициентите по един и същ начин, така че е напълно възможно да се объркате и да направите грешка. Запознайте се какви са различните видове коефициенти и си изберете кой ще ви е най-удобен за вас. Повечето букмейкъри предлагат на клиентите си сами да изберат в какъв формат да им бъдат показвани коефициентите.

4 – Само защото можете да депозирате, не означава, че след това ще можете да изтеглите парите си

Онлайн букмейкърските сайтове са в бизнеса благодарение на усилията си да направят така, че хора от всяка точка на света да могат да депозират пари и да залагат на спортни събития. Те имат цели отдели за това, които работят ежедневно за подобряването на възможностите за депозит – ако играчите не могат да направят депозит, букмейкърите няма как да изкарат никакви пари.

Разбира се, букмейкърските къщи правят така, че печелившите играчи също да имат възможност и да изтеглят парите. Те обаче често не прекарват толкова време за разработка на методите за теглене на пари, колкото отделят депозирането.

Всичко това означава, че ако един метод е наличен за депозит, не е задължително да го има като опция и за теглене на пари. След като си изберете няколко букмейкъра, хвърлете бърз поглед към опциите им за теглене на пари. Ако не откриете метод, който да е удобен за вас, най-добре е да пропуснете регистрацията си в този букмейкърски сайт, защото след това ще си създадете много главоболия в опитите си за теглене на пари.

5 – Бонусите не са безплатни

Повечето букмейкъри предлагат бонус за своите нови клиенти, искайки по този начин да мотивират потенциалните си играчи да депозират и да започнат да залагат.

В зависимост от предложението на букмейкър, бонусът си можете да го получите като парична сума за залози или като един безплатен залог. В повечето случаи, депозитните бонуси са в размер от 50% до 100% размера на вашия депозит, като почти винаги има и максимално ограничение на бонуса.

Ето един пример:

Предложението на букмейкъра е бонус в размер на 50% от депозита до максисум 500 лв.

Така че ако депозирате 100 лв., ще получите 500 лв. допълнително.

Всички бонуси идват с определени изисквания, които трябва да бъдат покрити, преди да можете да изтеглите спечеленото от бонусните пари. В повечето от букмейкърските изисквания се включва и поставянето на залози в определена сума, например поставянето на залози 6х размера на бонуса. Основното нещо, което трябва да направите, е да прочетете всички условия на бонуса, преди да депозирате пари.

Бонусите могат да бъдат страхотни.

Но със сигурност не искате да останете изненадани, когато се опитате да изтеглите парите си и откриете, че не сте отговорили на всички условия.

6 – „Пазаруването“ на коефициенти е печелившо

Добре е да имате сметки в най-малко две или три букмейкърски къщи, така че винаги да можете да залагате при най-добрите налични коефициенти. В повечето от случаите, ще намирате еднакви или много близки коефициенти за желания от вас залог.

Но понякога те могат да се различават чувствително. Ако винаги залагате при най-добрите предложени коефициенти, разликата в печалбата накрая на сезона ще е огромна.

Ако правите 1000 залога на година с 10 лв. всеки залог, печелите половината от своите залози и винаги успявате да намирате със средно 0.10 по-добър коефициент, отколкото щяхте да получите ако залагахте в само един букмейкър, накрая на годината ще сте спечелили с 500 лв. повече.

7 – Ако печелите много, букмейкъра може да ви изгони

Ако започнете да печелите твърде много, можете да бъдете помолени от букмейкъра да не залагате повече при тях. Все пак букмейкърите целят да печелят и нямат никаква полза от вас, ако вие им взимате парите.

Това обаче много рядко се случва, когато залозите и съответно печалбите не са от много високо ниво.

Но ако редовно печелите големи суми, това е напълно възможно.

Когато това се случи, най-доброто решение е просто да потърсите друг букмейкър. Не си струва риска да се опитвате да заобиколите забраната. Ако букмейкъра открие, че сте опитали да залагате от нов акаунт или да поставяте залози чрез друг човек, можете да загубите депозита си.

Заключение

Залагането на спортни залози онлайн е безопасно, удобно и лесно – стига да имате поне малка представа какво правите. Вслушайте се във изложените по-горе съвети и няма да имате никакви проблеми в използването на онлайн букмейкъри.