Спорт залози

Спортните залози крият в себе си много неща, които не са видими за начинаещите в тях. Някои от тези неща ще ви изненадат, други ще ви шокират.

Ето списък на нещата, които някога щяхте да научите и сами, но е по-добре да не ги научавате по трудния начин.

1 – Познаването на победител с хендикап е трудно

Повечето залагащи започват със залози на любимите си отбори с други фенове. Обикновено в началния стадий хендикапът не се използва.

Ако начинаещият започне да печели по-често, отколкото губи, може да си помисли, че не е толкова трудно да се прогнозират победителите.

Обикновено в този момент залагащите започват да залагат с хендикап, а така е много трудно да се печели постоянно и последователно. Толкова трудно, че повечето от играчите губят пари в дългосрочен план.

2 – Няма такова нещо като сигурен залог

Можете да намерите много възможности за залог, които са силно във ваша полза, но такова нещо като сигурен залог просто не съществува.

Никога не залагайте с твърде голяма част от банката си – без значение колко добра ви изглежда открилата се възможност.

Някой ви дава прогноза, като я представя като сигурна?

Можете веднага да станете скептични.

Може ли този човек със сигурната прогноза да се възползва по някакъв начин от вас?

Обикновено тези със сигурните прогнози се опитват да ви ги продадат или подготвят почвата да започнат да искат пари на по-късен етап.

3 – Домакините печелят по-често, но не достатъчно по-често

Домакините имат предимство в почти всички спортове.

Но това не е достатъчно, за да си мислите, че ако просто залагате за домакините ще успеете да стигнете до печалба в дългосрочен план.

Когато букмейкърите оформят коефициентите, те отчитат фактора домакинско предимство. Това обаче не означава, че не трябва да отчитате домакинското предимство в своите анализи – ще видите как понякога букмейкърите му отдават твърде голямо значение, а в други случаи твърде малко.

4 – Спортните залози изискват здрава работа, за да спечелите

Залагането на спортни събития е лесно.

Но печелившото залагане на спортни събития изисква много свършена работа.

Искате да спечелите?

Ще трябва да проучите играчи, отбори, статистики и статистически модели, новините в пресата и всичко друго, което може да ви даде предимство пред букмейкърите.

Да се надявате, че можете да победите букмейкърите като просто гледате по някой и друг мач на седмица и виждате какво е класирането е сигурен път към разочарованието. Дори и да имате късмет да печелите известно време, рано или късно съдбата ще си вземе своето – освен ако не вложите дълги часове на работа.

5. Статистиката помага

Спортните залози изискват да намирате и обработвате голямо количество статистически данни. Не е задължително да се заривате със статистическа информация, за да бъдете печеливши. Но определено помага.

6. Управлението на банкрола е почти толкова важно, колкото и познаването на прогнозите

Ако не можете да правите правилни прогнози, няма значение как управлявате банкрола си. Но ако правите добри прогнози и не управлявате добре банката си, пак ще губите.

Трябва да имате достатъчно пари, за да заложите при всяка изгодна възможност, без да рискувате твърде голяма част от банката на един залог.

7 – Да имаш 50% успеваемост е лесно – Да имаш 53% е Светия Граал на залозите

Удивително е колко по-трудно можеш да познаваш победителите в 53% от времето, отколкото да го правиш в 50% от случаите.

Ако хвърляте една монета и се опитвате да познаете дали ще се падне ези или тура, ще имате успеваемост от 50% в дългосрочен план.

Така е и в спортните залози. Много малко залагащи успяват да постигнат 53% или по-добра успеваемост. Тези, които се опитват да ви продадат залозите си, рекламирайки 90% или 100% успеваемост, просто ви лъжат, не им се връзвайте.

8 – Любимият ви отбор не става

Когато започнете да залагате сериозно по професионален начин, ще започнете да виждате всички недостатъци, които има любимият ви отбор. Като обикновени фенове вероятно сте игнорирали тези дребни слабости, но като добър играч трябва да виждате всички слабости, за да правите умни залози.

9 – Не можете да залагате на мачове, в които играе любимия ви отбор

Много малко са хората, които могат да се абстрахират от пристрастията си и да направят обективна прогноза за мачовете на любимия си отбор. Още по-малко са хората, които са готови да заложат против любимия си отбор, така че най-добре стойте далеч от залозите на мачовете на любимите си отбори.

10 – Гледането на мачове вече не е толкова интересно

Става трудно да гледаш мачове просто за забавление, след като си започнал да залагаш. Усещаш как започваш да търсиш добри възможности за залог и как трудно превключваш на “фенски” режим.

11 – Всеки може да залага – малцина могат да печелят

Всеки може да залага, но само малка част от всички залагащи печелят в дългосрочен план.

Истинските победители в индустрията са букмейкърите.

12 – Това не е хоби

Печелившите залагащи приемат залагането на спортни събития като бизнес или работа, но не и като хоби.

Каква е разликата? Хобитата струват пари.

Бизнесите докарват пари.

13 – Проблем е само ако губите

По никакъв начин не бихме искали да стимулираме хората с хазартни проблеми да залагат. Ако имате проблем, потърсете помощ веднага.

Но докато печелите, няма как да разберете дали имате проблем с хазарта. Никой не се отказва от входящите парични потоци, без значение дали има проблем или не.

Можете да разберете дали имате проблем с хазарта чак когато започнете да губите.

14 – Да си печеливш играч също крие своите проблеми

Когато започнете да печелите редовно, вашата банка ще нарасне. В крайна сметка може да се стигне до момент, когато залозите, които искате да поставите, са по-големи от лимита на букмейкъра.

Следващото нещо, което трябва да направите, е да започнете да поставяте залози в повече от един букмейкър (това всъщност трябва да започнете да правите много преди да стигнете до този етап).

Това всъщност е хубав проблем, който ви пожелаваме да имате. Това означава, че печелите.

Но когато имате предимство пред букмейкърите, вашата цел е да спечелите колкото се може повече (докато спазвате ограниченията на банкрол мениджмънта, разбира се), но понякога условията не позволяват това, което не е приятно.

15 – Обикновената работа може да е по-доходоносна

Много играчи след период на добри успехи решават, че могат да напуснат работата си и да се изхранват от спортни залози.

Много малко от залагащите обаче остават на печалба в дългосрочен план.

А голяма част от печелившите залагащи не изкарват достатъчно, за да печелят поне колкото от работата си.

Често и работата ви може да бъде много по-лесна и изпълнена с по-малко напрежение, отколкото професионалното залагане.

16 – Специализирайте се

Трябва да се научите да ходите, преди да започнете да тичате.

По същия начин, трябва да си изберете спорт и да станете последователно печеливши в него, преди да се насочите към друг спорт.

Разделянето на вниманието на два или повече спорта може да доведе до това, да не печелите в нито един от тях.

17 – Можете да се справите сам – но външната помощ може да е ценна

Повечето залагащи започват кариерата си сами, но след това разбират ползите от това да работят с екип от други специалисти в залозите.

18 – Аматьорите избират победителите – Професионалистите анализират коефициентите

Ако искате да сте печеливши в спортните залагания, не се опитвайте просто да познавате победителите.

Професионалистите се опитват да видят дали в някой от коефициентите не се крие добра възможност за залог, спрямо възможната печалба и вероятността залогът да се получи.

Ако просто се опитвате да прогнозирате игрите, значи не приемате достатъчно на сериозно залозите. И ще започнете да губите.

19 – Може би ще бъдете по-добри в рулетката

Голяма част от залагащите имат успеваемост в само около 50% от времето. Ако не сте по-добър от това, може би е по-добре да започнете да залагате на черно и червено в рулетката. Ще имате приблизително същия шанс да печелите.

20 – Вътрешната информация е страхотна – Но не е всичко

Професионалните залагащи винаги се опитват да достигнат до вътрешна информация. Те знаят, че ако се докопат до правилният тип информация преди букмейкърите, ще успеят да изкарат много пари.

Но те също така знаят, че вътрешната информация, без значение колко ценна изглежда, е само част от цялостния им анализ.

Не давайте прекалено много кредит на доверие на само една частица от цялостната картина на предстоящата среща. Оценете цялата налична информация, преди да направите залог.