Най-вероятно всеки от вас е забелязал големите коефициенти, които предлагат букмейкърите за равенство. Това е така, защото е много трудно да се предскаже дали един мач ще завърши без победител. Разбира се, на всеки играч понякога му се случва да има предчувствие за някой мач, но залозите на равенство са рискован бизнес – можете да спечелите много, но можете да приключите сметката си с “трите нули”. В тази статия ще ви разкрием нашата гледна точка за най-добрите начини за избиране на мачове за залог, които се очаква да завършат наравно.

Добре е когато имате необходимите футболни познания и добър инстинкт, но това не винаги е достатъчно. Трябва също така задължително да имате достатъчно събрана информация за двата отбора преди мача и да оцените отборите без никакви пристрастия. Нека да направим един алгоритъм.

На първо място, най-важната част от работата по пътя към успешните залози на равенства е да изберете подходяща лига. Най-добрият вариант е лига с малък среден брой на отбелязаните голове и сравнително равностойни отбори. Добър пример за такава лига е френската Лига 2. Ако можете да намерите статистически данни за процента на равенства в лигата, ще имате на разположение един много ценен инструмент.

На второ място, трябва да видите статистиката на двата отбора – кой от отборите се намира на по-предно място във временното класиране и каква е разликата в точките между двата отбора. Би било добре, ако домакините са класирани малко по-назад от гостите – това ще означава, че статистически по-слабият отбор ще има на своя страна домакинското предимство, което, да се надяваме, ще изравни везните и ще доведе до желаното равенство. Трябва да видите и как се представят съответно домакините в мачовете си у дома и гостите в мачовете си като гост. Например, отбор А има 3-3-1 резултати в домакинските си срещи, докато отбор Б има 4-2-1 в двубоите си като гост. Това бихме го определили като мечтана класическа ситуация за залог за равенство.

Трябва също така да проверите колко гола си вкарват отборите съответно като домакин и като гост. Ако попаднете на някакви стряскащи цифри, като например домакините да имат 6:16 голова разлика, по-добре оставете този мач и си направете изводите след края му, вместо да рискувате парите си и да имате лошо предчувствие, само заради тази голова разлика. Залагайте само когато сте сигурни и когато смятате, че ако единият отбор вземе преднина, другият ще може да го изравни. Прекалено рисковано е да разчитате на само един сценарий за развитието на двубоя.

Ето няколко лиги, в които има добър шанс за равенства:

Първите две лиги на Аржентина
Първите три лиги на Франция
Английската висша лига, Лига 2, Конференциите
Елитната дивизия на Гърция
Елитната дивизия на Иран
Серия Б и Серия С1 в Италия
Елитната дивизия на Мароко
Втората дивизия на Португалия
Елитната дивизия на Румъния
Елитната дивизия на Сърбия
Елитната дивизия на Словакия
Елитната дивизия на Южна Африка
Сегунда Дивисион в Испания
Втората дивизия на Турция
Елитната дивизия на Венецуела

Трябва да знаете, че всеки шампионат си има своите специфични традиции. Така например, във Венецуела е като цяло добра идея да залагате за равенства в мачове, в които домакина е много по-назад в класирането от госта, защото домакинският фактор е много силен в това първенство. Във Франция често се получават нулеви равенства, а в Мароко има сезони, в които дори равенството е най-често срещания резултат.

И накрая бихме искали да ви представим две стратегии, които могат да бъдат използвани успешно за залози на равенство.

Числата на Фибоначи

Писали сме за стратегията с числата на Фибоначи и за нейните слабости, но това е стратегия, която може да бъде успешна в залозите на равенства. Използването й е доста просто. Използвате числата на Фибоначи – 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 134. Започвате с първото число (1), като си определяте колко струва една единица според размера на вашата банка – например, 1 единица = 10 лв. Залагате 1 единица на 3.00 коефициент за равенство и чакате. Ако не спечелите, продължавате към следващото число от редицата на Фибоначи – в този случай – отново 1. Това продължава докато не познаете залога си. Когато се случи равенство, просто започвате от началото. Ако избирате равенствата си внимателно и можете да познавате поне 1 от 6 равенства, би трябвало да успеете да направите добра печалба в дългосрочен план. Кое е важното в тази система? Трябва да имате голяма стартова банка и страхотна дисциплина. Защото поставянето, например, на 34 единици на осмата стъпка изисква голям кураж и желязна дисциплина. Трябва да сте подготвени, че можете да спечелите от тази система, но също така можете и да банкрутирате. А ако нямате едно от двете ключови неща – голяма банка и дисциплина – по-добре изобщо не се захващайте.

Залози в система

Друга добра опция при залозите на равенства е използването на система. Можете да опитате, например, системата 3,4,5/5. В тази система, разпределяте залога си в 16 колонки. Ако ударите три равенства, ще спечелите малко повече, отколкото е бил залогът ви. Но ако ударите 4 или особено 5 ремита, ще спечелите наистина много. Това е една от най-добрите системи що се отнася до залозите на равенства. Разбира се, в зависимост от вашата философия, можете да използвате друга система.

Обяснихме ви основите на залозите на равенства и се надяваме да сте разбрали, че те не бива да се пренебрегват. Ако ви харесва идеята да залагате на равенства, направете един експериментален тест период и вижте дали тези залози са печеливши за вас.