Комисионната на букмейкърите

В света на спортните залагания, има много повече губещи, отколкото печеливши. Има причини защо 90% от залагащите са на загуба. Изчислено е, че средният процент на успех сред спортните залагащи е около 45-48%.

Знаейки тази норма на възвращаемост, някои спортни залагащи биха си помислили, че е по-добре да се събират и да залагат на хвърляния на ези и тура помежду си. А в това дори не се включва и комисионната на букмейкърите, която средно варира около 10%, макар и по-големите букмейкъри да предлагат все по-малка комисионна.

Това означава, че дори и да печелите 50% или 51% от своите спортни залози, вие все още ще сте на загуба.

Когато направите равносметката, ще откриете, че трябва да печелите в 52,4% от времето, за да излезете на нулата. Ако успеваемостта ви е по-висока от 52,4%, вие ще изкарвате пари от спортните си залози.

Това е причината защо намирането на най-добрите коефициенти е също толкова важно, колкото и неизменният предпазлив план за управление на банката. Ето защо мнозина залагащи си правят акаунти в 3, 4 или повече букмейкърски къщи.

Тяхната цел е да се възползват от най-ниската комисионна на букмейкъра за конкретния мач, както и от предлаганите депозитни бонуси.

Комисионната на букмейкърите, която е неизменна част от света на спортните залагания, може да се възприема като подобна на фондовите борси. Това е цената на правенето на бизнес и е цената, която залагащият трябва да вземе предвид, когато пресмята своето представяне.

Вторият разход, който внимателно трябва да оцените при пресмятането на печалбата си за сезона, са дадените пари за спортни прогнози, ако има такива. Например, подобно на абонирането за информация от анализатори на фондовите борси, които подсказват къде е най-добре да инвестирате парите си, залагащите на спортни събития могат да правят същото, абонирайки се за прогнозите на професионалисти в областта. Причините са същите – вие си плащате, за да купите тяхното време и експертиза, което да ви даде предимство срещу букмейкърите и по този начин да имате по-голям шанс да натрупате по-големи печалби.

Ето защо дадените пари на типстъри също трябва да бъдат калкулирани в общите ви разходи и да бъдат приспаднати от печалбата. Разбира се, повечето хора сами вършат цялата си работа по прогнозите и не плащат за такива услуги, следователно при тях такива разходи няма.

За да успее да намалите вредите на комисионната и да стигнете до печалба в дългосрочен план, попитайте всеки професионалист в спортните залози и той ще ви каже, че, освен търсенето на най-добрите коефициенти, има две ключови условия за да не сте на загуба в букмейкърите: Правилно управление на банката и анализ на всяка игра, на която инвестирате парите си.

Но във всеки случай, какъвто и подход да използвате в прогнозите си, ако целите да печелите в 100% от случаите, имате случай на налуден оптимизъм. Всичко, към което трябва да се целите, е да победите в дългосрочен план числото 52,4%. Истината е, че много малък процент от залагащите успяват да надминат това число, така че в никакъв случай не се самозалъгвайте, че ще бъде лесно.

Дори и най-добрите залагащи, в дългосрочен план са открили, че средният им процент на печалба варира някъде между 55% и 56%. Като казваме дългосрочен план, наистина имаме предвид дългосрочен план – говорим за периоди от поне 10 години. Докато в краткосрочен план печалбата може да стигне до 60% или дори по-висока, основни познания по теоремата на Бейс ще ви кажат, че всеки, който в дългосрочен план (от три години и нагоре) очаква процент на успех над 60%, има случай на налуден оптимизъм.

Това е разликата между аматьорите и печелившите залагащи. Аматьорите са винаги захласнати от големите успехи и постоянните печалби и те целят постоянно да печелят. Тези, които се занимават професионално със залози, ще ви кажат, че единствената им цел е в дългосрочен план да печелят в над 52,4% от случаите.