Нов спорт за залози

Един от съветите, които задължително ще получите от голяма част от опитните и добри залагащи, е, че трябва да залагате само на спорта или спортовете, с които сте достатъчно добре запознати. Да имаш познания за дадения спорт е очевидно много важно, когато става въпрос за ефективно прогнозиране на крайния изход, така че определено има смисъл в този стар съвет на опитните залагащи – при залагането на спортове, за които нямате достатъчно добра подготовка, за вас е много по-трудно да свършите работата си за успешен залог, така че от тази гледна точка няма смисъл да се мъчите. Това е добър съвет. Има обаче и случаи, когатf наистина може да се намери смисъл в залагането на спортове, които не са ви най-голямата сила. Ето пет такива случаи:

Когато всеки друг го прави – Има някои събития, които привличат огромен интерес от страна на залагащите. Супер Боул е перфектният пример за това. Всяка година изданието на Супер Боул събира огромнен брой залози на играчи от целия свят. Повечето от тези хора въобще не знаят какво представлява американския футбол, някои дори не знаят правилата на играта, но това очевидно въобще не ги притеснява и не им пречи да поставят залога си. Те знаят кои отбори се изправят във този финал на Националната футболна лига, знаят кои са звездите в двата отбора и правят своите решения на базата или на собствените си плитки, придобити в дните преди мача, знания, или на базата на мненията на колегите им отвъд океана, които са много по-добре запознати със случващото се. Но тъй като преобладават залагащи от първия вид, дори и да не сте запознати със спорта имате възможност да направите достатъчното проучвания, за да си спечелите предимство пред масовия играч. Малко четене и прилагане на вашите стандартни принципи при залозите, създадени от опита ви в залагането на други спортове, и вече ще имате предимство пред масовия играч, който е заложил на мача просто защото и другите го правят.

Когато лесно достъпната информация е добра – Когато самите вие не сте запознати с даден спорт, трябва да разчитате на уменията си за проучване и анализ, за да си създадете адекватно мнение за спортното събитие, така че да можете да направите интелигентно решение при избора си на залог. Това е много по-лесно, когато има на разположение достатъчно качествена информация, от която да попивате знания, и по-голямо медийно покритие, за да можете да се информирате бързо и лесно за новините, които могат да имат влияние върху крайния изход. Като един очевиден пример, би било много по-бързо и лесно да получите информация за случващото се в английската Висша лига, отколкото за женската елитна дивизия на Англия, защото покритието за Висшата лига е изключително изчерпателно, докато за женските първенства много трудно ще намирате информация.

Когато лесно можете да схванете основите – Ако сте силно фокусирани и успешни в залаганията в един спорт, тогава може би ще бъдете в състояние да направите преход към подобен спорт или някаква разновидност на същия спорт, защото така ще знаете основите на спорта и ще имате някакво чувство какво може да работи и какво не при правенето на прогнози. Например, ако сте успешни в залозите на НБА, лесно бихте могли да приложите знанията си от НБА за правене на залози на баскетболните мачове от европейските първенства, и обратното. От друга страна, един специализиран в залозите на футбол играч ще намери задачата да се премести в залози на крикет доста трудна. Трябва да запомните, разбира се, че само защото спортовете са едни и същи или подобни, това не означава, че всичко лесно може да се прехвърли на подобен спорт. Баскетболът в НБА, и баскетболът в европейските първенства все си е баскетбол, но въпреки това има разлики в правилата, стиловете на игра и нивото на игра, които правят играта на двата фронта много различна.

Когато искате разнообразяване – Когато един залагащ е фокусиран предимно върху един спорт, в един момент неговите любими първенства ще излязат в почивка и това неминуемо ще доведе до продължителна липса на паричен поток, ако залагащият не намери някакво друго решение. Докато във футбола мачове има и през лятото и на практика всеки един ден в годината, в други спортове почивката между сезоните може да бъде доста дълга. Например, в американския футбол почивката между сезоните е осем месеца. Но дори и във футбола през лятото рязко намалява броя на мачовете и ако играчите искат да продължат да имат същия обем на направени залози, трябва да се преориентират към нещо друго. Разширяването на обхвата от спортове, на които залагате, може да ви помогне целогодишно да имате един и същ обем на залозите и по този начин да генерирате по-голяма печалба – това никога не е нещо лошо. Стига да подхождате към непознатите спортове внимателно – не бива да скочите със същия размер на залозите и същата агресивност още в самото начало на авантюрата ви в новия спорт – няма по-добър начин как да се научите да правите едно нещо от това да го опитате на практика.

Когато искате да се забавлявате – Това трябва да е очевидна точка, но въпреки това тя е твърде често пренебрегвана. Спортните залози трябва да носят забавление и удовлетворение. Всеки, който се занимава със спортни залози, е започнал защото някакъв аспект от залозите му се е струвал забавен. Може би това е аспекта да може да се изфука пред приятелите си, след като поредната му прогноза е излязла. Може би е удовлетворението от това да разрешиш сложния пъзел на спортните залози. Може би е вълнуващото чувство парите ти да са заложени на карта. Може би е желанието да победиш букмейкърите. Но във всеки случай, нещо във спортните залози е забавно за вас по някакъв начин, иначе въобще нямаше да се занимавате с тях. Процесът по запознаване с непознат спорт е страхотен начин да усетите същата тръпка по нов и свеж начин. Този процес може дори да ви направи по-добри в залозите, защото ще трябва да помислите по-задълбочено за всичко, което правите в залозите – в обичайния ви спорт най-вероятно вече всичко е станало прекалено автоматизирано и не се замисляте.