Успешен играч и експерт в залозите

Всеки, който се занимава със залози, иска да стане по-добър. Няма значение дали сте професионалист или залозите са просто едно хоби за вас – във всеки случай можем да се обзаложим, че искате да печелите повече.

Ако не сте печеливш играч, със сигурност ще намерите поне едно нещо от този списък, което ще ви помогне да печелите повече залози.

1 – Гледайте повече игри

Това може да изглежда като основно правило в спортните залагания, но има хиляди играчи, които залагат на много спортни събития всяка седмица, но не гледат нито едно от тях. Jе разчитат единствено на статистики и системи, които не винаги са лоши, но можете да научите много нови неща за отборите и играчите, ако ги гледате докато играят.

Има някои неща, за които статистиката може да ви излъже. Има други, за които статистиката не може да ви бъде по никакъв начин полезна. Едно от нещата, за които статистиката остава безмълвна, е умората на играчите. Различните отбори имат различна физическа подготовка и съответно при различните отбори умората настъпва в различно време. Когато един отбор видимо стои по-добре на терена, докато другият изглежда е свършил батериите си, това е един много добър момент да заложите за тима в по-добро физическо състояние в залозите на живо. Статистиката няма как да ви покаже кой колко се е уморил, но езикът на тялото на играчите ще ви помогне да разберете това много лесно.

А статистическата информация за броя на ударите и владеенето на топката понякога заблуждават много сериозно тези, които не гледат срещата, за случващото се на игрището. Често се случва единия отбор да използва всяка възможност да бие към вратата на противника, дори и от абсолютно невъзможни ситуации, но статистиката отчита всеки един такъв опит като удар. И обратно – един отбор може да има много малко удари, но всеки един от тях да е следствие от 100-процентова ситуация. Същото е и с владението на топката – има много отбори, които владеят топката в по-голямата част от мача, но предимно си я подават в задни позиции без ясни идеи за застрашаване на вратата на противника.

Ето колко много неща не можете да разберете, ако не гледате мачовете, особено тези, на които залагате на живо.

2 – Потърсете помощ

Можете да потърсите за всички видове полезни неща за вас като залагащ на спортни събития, но това, за което говорим, е да потърсите помощ от колегите си в света на спортните залагания и да си бъдете от взаимна полза като си помагате едни на други.

Участието в различните форуми и групи на залагащите може да ви научи на много неща и може да се окаже, че голяма част от работата, която сте мислели да свършите сега, вече е била свършена от някой друг и качена в групата.

Ако обедините сили с дори само един колега, можете потенциално да удвоите продуктивността си. Ако отделяте по 30 часа на седмица за намирането на най-добрите залози, ако двама вършите работата заедно може би ще можете да намалите наполовина това време. Представете си колко хубаво би било, ако имахте свободни нови 15 часа на седмица, които можете да използвате за тестване на нови теории и системи, например, което още повече да увеличи продуктивността ви след това.

3 – Четете повече

Трудно ще откриете достатъчно много добри книги за спортните залози, но книгите и статиите, които четете, не е задължително да бъдат само за спортни залози, за да могат да ви бъдат от полза.

Можете да четете книги и статии за математика и статистика и много книги за бизнес, защото, както сме казвали и в други наши статии, трябва да приемате залозите като един вид бизнес.

Може би трябва да си дадете почивка на ума си и да прочетете някоя книга на любимия ви фентъзи автор.

Четенето като цяло ви прави по-умни, помага на мозъка да работи качествено и може да ви помогне да вършите по-добре работата си.

4 – Използвайте програма за електронни таблици

Програмите за електронни таблици са софтуерни компютърни програми, които се използват за съхраняване на числа и статистики и могат да бъдат използвани за пресмятане на математически формули.

Те могат да бъдат особено полезни, ако вече сте събрали голямо количество статистика, защото (след като ги конфигурирате правилно) могат да ви спестят много време.

Трудно е да бъдете печеливш играч, ако не игнорирате статистиките и техните ползи, така че започнете да използвате програма за електронни таблици още днес.

Excel е най-популярната такава програма.

5 – Спрете да залагате, когато сте пили

Можеше и да пропуснем това в списъка, но хиляди хора залагат на спортни събития докато са под въздействието на алкохол. Повечето от тях дори знаят, че това не е никак добра идея и може да им загуби много пари, но въпреки това го правят.

Когато сте пияни, не можете да вземате добри решения. Това сигурно го знаете и без ние да ви го казваме. Изключително трудно е да победите букмейкърите и докато сте трезви, не го правете още по-трудно като залагате със замъглен мозък.

Ако искате да си пиете бирата, докато гледате мача, поставете залозите си преди неговото начало и си отворете напитката чак след като сте затворили страницата на букмейкърския сайт.

6 – Поставяйте залозите си колкото се може по-късно

Печелившото залагане е тясно свързано с информацията. Колкото повече информация имате, толкова по-големи стават шансовете ви да поставите добър залог.

Ако изчакате до последния момент, за да поставите залога си, ще имате достъп до най-актуалната информация за случващото се около двата отбора, като например за нови контузии и така нататък.

Има и други теории по въпроса. Някои професионалисти в залозите предпочитат да залагат в началото на отварянето на пазара, когато има предпоставки за промяна на коефициентите. Естествено, те залагат за коефициента, който очакват да се понижи. Не сме сигурни доколко тази теория работи, но си заслужава да й се хвърли око.

7 – Избягвайте екзотичните залози

Можете да си позволите да правите по-екзотични залози, но само след като вече сте се превърнали в печеливши играчи. Преди това не трябва да го правите, просто защото това ще ви отвлече вниманието.

Препоръчваме ви да се концентрирате върху основните възможности за залог в началото и да се опитате да се специализирате в тях, преди да се хвърлите в дълбоките води на екзотичните опции.

Заключение

Можете да намерите дузини начини да подобрите експертизата си в областта на спортните залози, но да започнете с тези седем точки е един много добър старт. Повечето от тях са сравнително лесни, така че няма да ви бъде никакъв проблем да започнете още от утре да ги изпълнявате.