Спортни залози

Ако имате известен опит в онлайн спортните залагания, вероятно сте забелязали, че повечето от сайтовете на интернет букмейкърските къщи предлагат много различни видове спорт, на които ви дават възможност да заложите. Основните спортове – като футбол, баскетбол и тенис, например – се предлагат на практика навсякъде, а обикновено ще можете да намерите и широк спектър от други спортове на разположение.

Сайтовете за залози често използват своето широко покритие на различни видове спорт като голяма част от маркетинговата си стратегия, като посочват, че е добре за клиентите им да имат голям избор, когато става въпрос за спортовете, на които имат шанса да инвестират парите си. Това си е абсолютен факт и повечето от залагащите биха се съгласили с лекота. Ние също сме съгласни, но до известна степен. До известна степен, защото предлагането на много различни видове спорт е от полза повече за самите букмейкърски къщи, отколкото е ползата на техните клиенти.

Това е така, защото по този начин потенциално се насърчават залагащите да се занимават с няколко вида спорт, а не само с един или два. Въпреки че това може да е нещо, което много от залагащите го намират като привлекателна опция, доста спорно е дали това е най-правилната стратегия, която могат да изберат. Има много експерти в залаганията, които са напълно убедени, че трябва да се съсредоточаваме върху само един вид спорт.

По наше мнение, темата е отворена и подлежи на дебат. Има няколко утвърдени и лесни правила, към които трябва да се придържаме при залозите на спортни събития, но да се специализираме в само един спорт не е едно от тях. Специализирането предлага някои предимства, но то не е непременно най-правилния начин за всеки. Въпреки че не бихме препоръчали да залагате върху десетки видове спорт, няма нищо лошо в залагането на повече от един.

Изборът на колко спорта да залагане сам по себе си е личен избор. Най-добрият съвет, който можем да ви дадем, е да правите това, което мислите, че е точно за вас. Има все пак няколко неща, които трябва да имате предвид, и точно това е темата на тази статия.

Вашите причини за залагане

Един от ключовите фактори, на които трябва да обърнете внимание при вземането на решение на колко спортове ще залагате, са на първо място вашите причини за залагане. Ако залагате най-вече за удоволствие, тогава важното нещо е да правите това, което ви харесва най-много. Ако обичате да залагате на много различни спортове, то значи може би точно това и трябва да правите. Ако пък се наслаждавате повече от залагането само върху един или два спорта, тогава трябва да се придържате към тази стратегия.

Ако залагате с единствената цел да спечелите пари, тогава ще трябва да помислите за това, което е най-печелившо за вас. Доста по-вероятно е да видите най-добрите си резултати, ако посветите всичките си усилия на един спорт, но това не е задължително и при някои хора нещата стоят по различен начин. Има изобилие от залагащи, които имат успех при залаганията на редица спортове и няма причина вие да не можете да сте едни от тях.

Вашите спортни познания

Ако сте пълни фанатици на няколко вида спорт и ги следите много внимателно, значи е много вероятно да се намирате в добра позиция да правите пари от всеки един от тях. От друга страна, ако познавате добре един единствен спорт, тогава няма смисъл да залагате на нищо друго, освен този конкретен спорт.

Едно от нещата, върху които трябва да помислите, е до колко познавате тънкостите на различните видове спорт, когато решавате на колко от тях да залагате. Трябва да сте честни със себе си по тази тема, тъй като няма да си направите никак добра услуга, ако започнете да залагате на спортове, които в действителност не са ви добре познати. Имате много по-голям шанс да сте успешни, ако се придържате към поставянето на залози върху спортове, които наистина познавате добре. Не е нужно да сте експерти, но колкото повече знаете, толкова по-добре.

Времето, което можете да отделяте

Колкото повече време отделяте в обмисляне и анализиране какво да заложите, толкова по-големи стават шансовете ви за успех. Много от малко от успешните залагащи печелят пари просто защото вярват на инстинктите си – успешните залагащи в общия случай са инвестирали доста време и усилия в своите проучвания, за да разберат кои са най-добрите възможности за залагане. Това е моделът, който трябва да опитате да следвате.

Не е нужно да прекарвате часове в размишляване над всеки избор, който правите, но също така не е и добре да прибързвате с решенията си. Ако не разполагате с много време, което до посвещавате на вашите залагания, тогава може би не е добра идея да се залага на много различни спортове. Много по-лесно ще се съберете във времето си, когато се фокусирате само върху един или два спорта.

Обобщение

Простият факт е, че няма правилен или грешен избор що се отнася до броя на спортовете, на които ще залагате. Само не забравяйте да обърнете внимание на точките, които обсъдихме по-горе, и се опитайте да изберете варианта, който ще работи най-добре за вас. Ако си водите архив на предишните залози, ще ви бъде в бъдеще много по-лесно да разберете на кои спортове сте печеливши играчи и на кои не. Анализирайте къде са най-добрите ви резултати и фокусирайте усилията си там.