Спортните залози срещу Daily Fantasy Sports

Сайтовете, които предлагат Daily Fantasy Sports, и тези, които предлагат спортни залози, имат няколко общи черти. И двете ви дават възможност да се възползвате от спортните си познания. И двете са базирани на резултатите от реални спортни събития. Поради тази силна връзка между двете неща, напълно естествено е хората ди ги поставят под общ знаменател. Но това не е точно така, защото спортните залагания и Daily Fantasy Sports (DFS) имат и много неща, по които се различават. И двата варианта имат своите плюсове и минуси.

Когато сравнявате Daily Fantasy Sports и залагането в онлайн букмейкърите, не е нужно много усилие, за да намерите някои важни разлики между двете събития. В тази статия, ние ще сравним плюсовете и минусите им, ще видим как те работят, по какво се различават и ще ви помогнем да намерите това, което ще ви е по-интересно и по-печелившо.

Сравнение на Daily Fantasy Sports сайтовете и традиционните букмейкъри

Букмейкърите предлагат коефициенти за спортни събития и техните клиенти поставят залози спрямо тях. Като клиент на букмейкър, вие избиратe събитието, на какво да заложите и колко ще заложите (без лимит).

Daily Fantasy Sports сайтовете организират турнири между феновете – най-големите Daily Fantasy Sports сайтове имат хиляди турнира всеки ден с бай-ини от стотинки до хиляди левове. Наградните фондове в тези турнири зависи от броя на хората, които са се включили в тях. Логично – колкото повече хора се включат в един турнир, толкова по-голям ще е наградният фонд, но в същото време ще е и толкова по-трудно да се достигне до челните места. Как става играта? Избирате си отбор от играчи от даденото първенство като трябва да останете под една максимална граница на заплатите. След това според статистическите показатели на избраните от вас играчи в дадения мач се осъществява точкуването и се прави класирането.

Най-голямата разлика между спортните залози и традиционните букмейкъри е в това срещу кого залагате. Daily Fantasy Sports турнирите ви изправят срещу други клиенти, реални хора с различна степен на спортни познания. Daily Fantasy Sports сайтовете печелят единствено комисионна като посредник. В букмейкърите се изправяте срещу професионални съставители на коефициенти, чиято работа е да гарантират печалба за букито.

Не искаме да кажем, че единият вариант задължително е по-добър от другия – просто искаме да кажем, че те са различни. Нека да разгледаме предимствата на букмейкърите и Daily Fantasy Sports сайтовете в подробности.

Предимства на спортните залагания срещу Daily Fantasy Sports

Повече спортове за залагания

Когато залагате в букмейкър, ще имате много по-широк избор от спортове и видове залози. Големите букмейкъри имат няколко дузини различни спортове в програмата си, да не говорим за най-различните опции за залози, като хендикапи, залози за голове и т.н. В същото време, Daily Fantasy Sports сайтовете предлагат игра на само два или три спорта.

Повече сайтове, от които да избирате

Един от проблемите на Daily Fantasy Sports е, че тази игра не се предлага на достатъчно много места. Не е такъв случаят със спортните залози, при които има стотици сайтове, които се борят непрестанно за клиенти. Борбата за клиенти води до много добри оферти за играчите. Големият брой на букмейкърските къщи също така дава възможност на играчите да имат регистрации в няколко от тях и винаги да избират най-добрите налични коефициенти, което е една от основните стратегии на професионалните залагащи.

Предимства на Daily Fantasy Sports пред спортните залози

По-лесна конкуренция

Когато участвате в Daily Fantasy Sports турнир, играете срещу микс от хора с различни способности. Някои от вашите съперници ще бъдат професионалисти, които печелят достатъчно пари, за да превърнат хобито си в професия. Но по-голямата част от играчите в Daily Fantasy Sports сайтовете са най-обикновени залагащи, които го правят за удоволствие и не обръщат голямо внимание на това, което правят, и на крайния изход. Като във всяко друго нещо, турнирите с по-малки бай-ини (входни такси) са с по-ниско ниво на конкуренцията, докато най-добрите Daily Fantasy Sports играчи се състезават на по-високите нива на бай-ина. Хубавото да се изправяте срещу по-слаба конкуренция се крие в това, че имате предимство пред останалите и, ако предимството ви е по-голямо от комисионната на сайта, ще бъдете печеливши играчи. Когато се борите срещу букмейкър, трябва да надхитрите само един играч, но той е твърде силен. За съжаление на залагащите, това е една истинска битка между Давид и Голиат, защото букмейкърите са с години опит в съставянето на коефициентите и знаят как винаги да са на печалба от залагащите. От това пък можете да се възползвате вие, но по тази тема сме говорили в други статии, посветени специално на спортните залози.

Необходими са по-малко проучвания

Когато играете в Daily Fantasy Sports сайт, вас ви интересува единствено представянето на отделните играчи и можете да го видите лесно от статистиката. Това означава по-малко проучвания и респективно по-малко отделено време. Все пак създаването на добра Daily Fantasy Sports стратегия изисква детайлно познаване на статистическите данни, така че това не е детска игра.

По-малка инвестиция

Ако се чудите дали да залагате в букмейкър или в Daily Fantasy Sports сайт и имате сравнително малка банка, по-добре да се придържате към DFS. Един турнир с входна такса от $0,25 може да ви донесе печалба от над $100. А не бива да пропускаме, че в Daily Fantasy Sports сайтовете има и турнири с безплатен вход. Една малка банка от например 10 или 20 лв. е практически напълно неизползваема в традиционен букмейкър, докато в Daily Fantasy Sports сайтовете ще ви донесе възможности за увеличаването й.

Мнението ми

В този момент от историята на процъфтяващата Daily Fantasy Sports индустрия, това е печелившо и интересно начинание с много търговска подкрепа и голям брой активни клиенти. Спортните залози, разбира се, също могат да бъдат много печеливши, стига да знаете какво правите. Но ако не знаете какво правите в Daily Fantasy Sports сайтовете, също няма как да сте на печалба. И двата варианта изискват познания и правилен поглед над нещата.

Но те се различават по няколко ключови параграфа. Въпрос на избор е дали ще изберете Daily Fantasy Sports сайтовете или традиционните букмейкърски къщи – всичко зависи от вашите предпочитания, а нищо не ви пречи да играете и в двете. Въпреки различията, във всеки случай ви е необходимо да имате спортни познания.