Нестабилен доход

Лесно може да се разбере защо идеята да си изкарваш прехраната от спортни залози е толкова привлекателна. Спортните залози изглеждат като чудесен начин да се печелят пари и в много отношения те със сигурност са. Ако приемем, че имате необходимите умения и качества, това може да бъде страхотен начин да изкарвате прехраната си.

Не е нужно да бъдеш много навътре в сферата, за да се сетиш за някои значителни предимства на това да си професионален залагащ на спортни събития. Имате свободата да определяте собственото си работно време, не е нужно да си комуникирате с някой противен шеф и потенциалният доход може да бъде значителен. Обсъдихме тези и други плюсове в предишната ни статия.

Още е рано да се отказвате от сегашната си работа обаче, тъй като кариерата в света на спортните залози със сигурност има своя дял на недостатъци. Определено трябва да бъдете много добре наясно с тях, ако обмисляте да направите важната стъпка към професионалното занимаване със спортни залози. В тази статия ще разгледаме по-отблизо някои от основните недостатъци, свързани с живота на професионално занимаващи се със спортни залози.

Нуждаете се от голяма банка

Ще имате нужда от много солиден банкрол, ако сте решили спортните залагания да станат вашият единствен източник на доходи. Тя трябва да бъде достатъчно голяма, за да можете да правите залози с размер, който да е достатъчен, за да се достигнат очакваните и необходими за живот приходи, като банката също така трябва да бъде способна да издържи на дълга губеща серия.

Няма значение колко добри са уменията ви в правилното познаване на изхода от спортните събития, няма как да печелите всеки залог, който поставяте. Дори и като цяло да печелите по-често, отколкото губите, все ще има моменти, когато в продължителен период от време нещата не се получават по желания начин. Ако банката ви не е достатъчно голяма, за да издържи на тежка губеща серия, вашата кариера в спортните залагания може да се окаже доста кратка.

Вашият доход ще е несигурен и нестабилен

Спортните залагания предлагат изобилстващ потенциал за достигане на добър доход, но този доход никога няма да бъде гарантиран. Няма как да разчитате на стабилна заплата, която да идва по сметката ви всеки месец. Вашият доход ще се колебае в зависимост от резултатите ви, а това може да е сериозен проблем за вас, ако сте свикнали да разчитате на сигурността на твърдата заплата, която винаги знаете кога и в какъв размер ще пристигне.

Трябва също така да вземете под внимание факта, че, с оглед на нестабилните доходи, ще трябва да имате и някакви закътани спестявания за лошите месеци. Трябва да сте в състояние да покриете месечните си разходи в периодите, когато не правите много пари. Да се надяваме да не срещате такива моменти твърде често, но дори и най-добрите в света в тази професия имат губещи серии, така че трябва да бъдете подготвени за тях.

Когато комбинираме необходимостта от голям банкрол с необходимостта да имате спестявания, достатъчни да изкарате с тях няколко месеца, става ясно, че имате нужда от значително количество начален капитал, преди да можете и да си помислите да изоставите работата си и да си изкарвате парите само от букмейкърите.

Професионалното залагане може да бъде самотна дейност

Животът на професионалният спортен залагащ може да представлява много самотно съществуване. Повечето от времето си в работа ще бъде изразходвано в изследвания, анализи, разработване на стратегии и системи и, разбира се, поставянето на самите залози. Освен ако не сте част от екип, това означава да правите всичките тези дейности сам пред компютъра.

Това не е нужно да ви притеснява, разбира се, но е нещо, което трябва да се отчете в цялостната картинка. За някои хора е трудно да останат мотивирани и съсредоточени, когато работят сами. Самотността може да ви се отрази негативно, ако сте свикнали да работите с други хора и обичате да бъдете сред хора. Това в крайна сметка се свежда до вашата личност.

Залагането може да стане трудно

Един от най-големите проблеми, които срещат професионално занимаващите се със спортни залози, са свързани със самия процес на пускането на залог. Букмейкърите са търговски дружества и съществуват, за да правят печалба. Ако постоянно правите пари от своите залагания, можете да очаквате да видите акаунтите си лимитирани или дори затворени.

В един момент няма да можете да поставяте залозите, които искате да поставите или в размера, на който трябва да ги поставите, за да ви стигат парите за прехрана. Има няколко начина, които можете да опитате с цел да заобиколите този проблем, но може да бъде голямо предизвикателство и да изяде голяма част от времето ви.

Хубавото в днешни дни е, че има едно алтернативно решение на проблема. Докато букмейкърите често ограничават акаунтите, борсите за залози, като Betfair, много рядко биха направили това, просто защото те не губят от вашите печалби, тъй като вашите залози са направени срещу други клиенти на сайта.

Както можете да видите, залагането на спортни събития като професия притежава своите значителни недостатъци. Въпросът е дали те са или не са компенсирани от предимствата, а отговорът на този въпрос няма да бъде еднакъв за всички. Наистина всичко се свежда до това дали смятате, че спортните залагания са правилният избор за вас или не са.

Преди да вземете решение какво да правите, ще трябва да знаете какво е необходимо, за да можете да превърнете залозите в свой начин на живот. Този въпрос ще разгледаме в следващата статия от поредицата.