Тактики за залози

Всеки иска да спечели лесни пари, когато става въпрос за спортни залози. Но има ли такова нещо като лесни пари, когато залагаме на спорт?

Можете да следвате няколко прости общи правила за залагане, но ако базирате всеки свой залог на следните прости стратегии, в крайна сметка ще се озовете от грешната страна на монетата и ще си останете там.

Ето няколко класически примера за тенденции в залаганията, създадени от мързеливи играчи, и защо те не работят. Тези тактики, комбинирани с по-задълбочено изследване, могат да превърнат вашите губещи залози в победители, така че си заслужава да им се обърне внимание.

Залагане винаги за домакин в ролята на аутсайдер

Това е една от най-старите мързеливи тактики за залагане като цяло. Хората бяха свикнали да я използват като добър начин за поставяне на залози, ако нямаха желание да се занимават с проучване и анализ на ситуацията около мача. И преди години наистина тази тактика често работеше без никакви допълнителни усилия. Но букмейкърите се събудиха и също разбраха за силните страни на тази тактика, което ги накара да започнат да адаптират коефициентите си така, че да не можете да излизате на печалба в дългосрочен план като просто залагате за домакина, когато той има по-висок коефициент за победа.

Ако искате да използвате тази стратегия, не означава задължително, че не можете да печелите в дългосрочен план, но трябва да вложите малко усилия. Тук са няколко неща, които бихте искали да разгледате.

Често е добра идея да се залага за домакините, защото те имат сериозно предимство в на практика всеки спорт. Те не трябва да пътуват, играчите спят у дома си в нощта преди мача, отборът добре познава спецификите на терена или корта и психологическата нагласа винаги е по-добра, когато играеш у дома. Да не забравяме и какво влияние може да окаже подкрепата на публиката. Това са част от причините, поради които съществува и израза “домакинско предимство”.

Домакините, които получават по-високи коефициенти от гостите, не са фаворизирани поради някаква причина. Обикновено гостуващият отбор е доста по-добър, за да бъде фаворизиран, когато играе далеч от дома си. Това, за което трябва да гледате, са причини, поради които домакините да играят по-добре от очакваното. Разбира се, винаги трябва да проверявате за контузии на ключови играчи, но в случая имаме предвид да търсите за нещо, което да може да окаже голямата разлика.

Необичайното време е едно от нещата, които могат да променят играта драматично. Някои отбори не се представят никак добре при лоши метереологични условия. Трябва да знаете кои са тези отбори.

Можете също така да потърсите за ключови играчи, които до сега са били контузени и не са играли или пък са играли с лека контузия. Когато тези играчи се възстановят, цялостното представяне на отбора може да скочи драстично.

Също така се нуждаете от добро разбиране по какъв начин резервите ще могат да заместят контузените ключови играчи. Ако вратарят в един футболен отбор се контузи, коефициентите за неговия отбор почти със сигурност ще се вдигнат. Но ако знаете, че резервният вратар е на същото или близко до нивото на титуляра, например, добра идея ще бъде да заложите за този отбор.

Залагане за по-силния отбор

Често в един сблъсък единият отбор изглежда много по-добър от другия и вътрешният глас ви говори, че огромният фаворит няма как да не спечели. Мислите си, че Лудогорец просто няма как да загуби от Локомотив Горна Оряховица? Е, грешите.

Залагането за големия фаворит винаги означава и залагане при много нисък коефициент. Когато залагате при коефициент 1.30 или по-малък, не можете да си позволите да бъркате често.

Отново – помислете за важните отсъстващи играчи във фаворизирания отбор, каква е неговата мотивация за мача, дали не се намира в криза, колко отпочитал си е отборът и всеки друг индикатор, който може да позволи на по-слабия на хартия отбор да си вземе нещо от мача.

Сляпо следване на експертите

Хиляди така наречени експерти правят своите прогнози за всеки мач. Така че най-вероятно често ще можете да намерите мачове, в които двама различни експерти, на които и на двамата имате доверие и следвате прогнозите им, дават две коренно различни прогнози за дадения мач. Това е първият предупредителен знак относно експертите.

Докато някои от тези експерти са по-добри от други, ако те са толкова добри, защо продават прогнози, вместо да правят пари просто като побеждават букитата? Има, разбира се, основателни причини, отговарящи на този въпрос, но тях ще ги засегнем в друга статия.

Големият проблем със следването на мнението на експертите е друг. Ако просто залагате на това, което ви казват не, никога няма да можете да развиете собствена печеливша стратегия. Трябва не само да можете да правите собствени прогнози, но трябва да знаете и защо сте ги направили и така с времето да се научите да правите все по-добри и по-добри прогнози.

Вземете предвид мнението на експертите, а след това си направете свое собствено проучване и вижте с кои техни прогнози сте съгласни и с кои не. Проследете резултатите и вероятно ще откриете, че вие сте по-добри в прогнозите от някои от “експертите”.

Заключение

Ключът към това да бъдеш печеливш в спортните залагания е да не бъдеш мързелив. Ако не сте готови да работите здраво и да направите всички необходими проучвания, за да се превърнете в печеливш играч, със същия успех можете да играете рулетка или слот машина.

Учете се от грешките на другите и избягвайте мързеливите тактики в спортните залагания, които обричат на загуба толкова много играчи по целия свят.