Архив на старите залагания

Ако залагате редовно на спортни залози и не си водите архив на залозите, които поставяте, допускате голяма грешка. Документирането на залозите е много важно, ако искате да увеличите печалбата си, поради което това е нещо, което всеки сериозно занимаващ се с тази дейност прави. Все още е добра идея да го правите дори и ако просто залагате най-вече за забавление, но нашият опит показва, че много от обикновените любители на залагането не го правят.

Ако откривате себе си в последното изречение, моля, продължете да четете. Поддържането на записки за минали залози изобщо не е трудно да се направи – просто трябва да си правите кратка бележка всеки път, когато поставяте залог. Струва си да го правите, тъй като това малко късче на отделено допълнително време идва с редица ползи. Ще разгледаме най-големите от тях по-долу, а също и ще ви предоставим съвети за водене на точни и полезни записки.

Проследяване на вашите печалби и загуби

Спокойно може да се каже, че много от залагащите в действителност не знаят колко са спечелили или загубили с някаква степен на точност. Това е особено вярно за тези, които използват букмейкърите единствено за развлекателни цели. Може да си мислите, че това няма голямо значение, но в действителност има твърде много причини, поради които трябва да знаете тази информация.

Първо, може да се окаже, че губите повече, отколкото сте си мислили. Не е необичайно за залагащите да си спомнят случаите на добри печалби и да забравят моментите, когато са губели. Губенето на пари не е задължително проблем, ако залагате само и единствено с пари, които можете да си позволите да загубите, и получавате забавление в замяна, но въпреки това трябва да следите как се движат замесените числа. Възможно е всъщност да сте похарчили повече, отколкото сте планували, като в такъв случай може би е време да намалите размера на залозите или броя на събитията, на които правите залози.

Разбира се, също така е напълно възможно и да печелите пари. Може би дори да сте спечелили повече пари, отколкото си мислите. В такъв случай, може би е време да започнете да приемете спортните залози по на сериозно. Ако вече успявате да правите последователна печалба, представете си какво би могло да стане, ако наистина инвестирате малко усилия. Като посветите малко повече време на вашите залози, ще бъдете в състояние да си докарвате доста по-голям доход.

Намиране на вашите силни и слаби страни

Много от залагащите за удоволствие залагат на широк обхват о различни видове спорт, както и на много различни събития. Те също така са склонни да поставят няколко различни вида залози. Няма абсолютно нищо лошо в този подход, но ако не си водите статистика на предишните залагания, тогава най-вероятно нямате представа къде са силните и слабите ви страни.

Напълно възможно е да се справяте много добре в един или два конкретни спорта, например, но да не сте толкова печеливши в останалите. Можете да имате успех, когато поставяте залог за брой голове, но да сте по-скоро склонни да губите, когато залагате за победител в мача. Наистина ще ви помогне много ако знаете тази информация, тъй като откриването на вашите силни и слаби страни ви дава възможност да направите две неща, които ще доведат до подобряване на цялостните ви резултати.

Първо, можете да започнете да се съсредоточавате основно върху областите, където резултатите ви са силни. Ако концентрирате усилията си върху залози, на които печелите, и спрете да залагате толкова на нещата, от които губите, няма как да не видите увеличение в печалбите. Най-малкото, можете да се надявате да редуцирате загубите си.

Друга възможност е да се опитате да анализирате какво се обърква в областите, където резултатите ви са слаби. Ако не се справяте добре със залозите на тенис, например, можете да погледнете към миналите си залози на този спорт и да се опитате да разберете къде сте сбъркали. Не винаги това е лесно да се направи, но може и да успеете да разкриете грешките си. Имате много по-голям шанс да постигнете това, ако сте включвали много информация в архива си – нещо, което ще обсъдим на края на тази статия.

Оценяване на нови стратегии и системи

Дори и ако гледате на спортните залагания като на форма на забавление, а не като на начин за печелене на пари, все пак със сигурност предпочитате да получите възможно най-добрите резултати. Може би нямате нищо против да губите пари, но ще получите много по-голямо удоволствие от залагането, ако сте в зеления сектор. Затова и винаги трябва да се опитвате да подобрявате резултатите си по всякакви възможни начини.

Един от начините да направите това е като тествате нови стратегии и системи. За да бъде това ефективно обаче трябва да съхранявате информация за предишните си залози. Това е единственият начин да разберете дали дадената стратегия или система работи добре за вас. Ако получавате добри резултати от новата стратегия, тогава очевидно трябва да искате да продължите с нея. Ако тестът се окаже неуспешен, тогава или ще трябва да се откажете от стратегията, или да направите някакви корекции в нея. Всички това е много по-лесно да се направи, ако сте включили достатъчно информация в записките си.

Съвети за водене на полезен архив на залозите

Както вече споменахме, воденето на архив на залозите не е трудно. Трябва само да се уверите, че вашите записки за точни, както и че сте ги направили колкото е възможно по-полезни. Като абсолютен минимум, трябва да си записвате следната информация за всеки направен залог.

Селекция
Залог
Коефициент
Резултат
Каква ще е евентуалната печалба

Най-лесният начин да направите това е като използвате някакъв софтуер като Excel. Ако си направите колони за всяка от гореизброените точки, след това ще трябва просто да добавяте детайлите, когато поставяте залог. Тези точки са достатъчни, за да си гарантирате, че пазите основната документация за вашата активност в залаганията.

Много по-добре ще е обаче ако отидете малко по-далеч и добавите следните колони.

Спорт
Събитие/Състезание/Лига
Вид Залог
Причини за залога

По този начин лесно ще можете да сортирате залозите си по категория, като така ще можете да видите къде правите най-добрите си резултати. Ще можете да разгледате резултатите си за всеки конкретен спорт или определен тип залог. Това е много полезно за анализиране къде печелите или губите най-много.