Тенис залози

В последната ни статия, в която обърнахме внимание на залозите за тенис, ви разказахме за стиловете на игра и за тяхната връзка със залозите на тенис мачове. Също така, ние разгледахме как те афектират върху директните двубои между играчите и как това влияе върху нашите съображения от гледна точка на залозите. Този път, ние ще разгледаме формата и фитнеса на тенис играчите. Разбира се, това е нещо, което оказва голямо влияние върху мачовете. Поради това е необходимо да се помисли за тези две неща по време на всеки анализ преди мач.

Форма

Формата е нещо, което повечето типстъри автоматично отчитат по време на анализите си. Формата е също така нещо, което играе роля на практика във всеки един спорт. Въпреки това, има някои по-специфични съображения в тениса. На първо място, не трябва да гледате единствено на съотношението между победите и загубите. Погледнете кои са били опонентите. 10 победи срещу 0 загуби не е нищо впечатляващо, ако противниците са били на ниско ниво. 7 към 3, например, би била много по-впечатляваща статистика, ако всичките опоненти са от Топ 50 на света.

На второ място, не трябва гледате от общ план на формата на играчите, когато е имало някакъв вид почивка. Това особено важи, когато новият сезон започва. Много неща са се случили в паузата между сезоните и няма никаква причина да смятате, че формата от предишния сезон ще продължи да бъде същата и през този.

И накрая, нещото, което много хора забравят, е ролята на различните настилки. Често виждаме играчи, които имат проблеми с адаптирането на различните настилки. Специалистите на клей, например, могат да имат страхотен баланс на тази настилка, но да бъдат на много посредствено ниво, когато другата седмица излязат на твърд корт. В тези случаи, формата не е толкова важна, въпреки че все пак не трябва да бъде напълно игнорирана.

Фитнес

Фитнес елементът е също от голямо значение в тениса. Играчите често трябва да играят дълги и уморителни мачове при тежки условия. Следователно е очевидно, че физическите сили или отсъствието на такива често решава изхода от мачовете.

Понякога си заслужава да заложите на аутсайдера, ако опонентът е имал много тежка програма преди това. Също така, както споменахме и в предишната ни статия, често е добра идея да заложите против играч, който наскоро е спечелил турнир. Това може да да бъде в противоположност с първосигналната логика, защото явно играчът е в добра форма, щом е спечелил турнир. Въпреки това, турнирите изчерпват голяма част от енергията на играчите и е трудно батериите да се презаредят до следващото състезание. Така че имайте това предвид и бъдете внимателни, ако искате да заложите за някой, който е спечелил турнир няколко дни преди мача.

Контузии

Както във всички спортове, контузиите играят сериозна роля при избирането на победител в тенис мач. Най-важното нещо (и до голяма степен очевидно), което трябва да знаете, е че играчът няма да играе на най-високото си ниво, когато се завръща на корта след дълга контузия. Липсата на игрова практика обикновено е най-големият проблем на тези играчи. Това не означава, че задължително трябва да търсите техни загуби – понякога те са на добро ниво, просто не на най-доброто си ниво.

Всичко на всичко, винаги трябва да анализираме ситуацията с формата и фитнеса и на двамата играчи. Но не трябва и да надценяваме значението на тези два фактора. Докато те са много важни показатели, те по никакъв начин не са единственото нещо, на което трябва да се обърне внимание. Имайте ги предвид по време на хазартните си приключения и сме сигурни, че резултатите ви ще станат много по-добри.

Свързани статии