Топ 4 играчи в спортните залози

Можете ли да си представите букмейкърите да ви връщат от вратата, защото се страхуват от вашите умения в спортните залози и сериозните загуби, които можете да им нанесете?

Гениите в света на букмейкърската индустрия Били Уолтърс, Боб Вулгарис, Теди Кавърс и Ар Джей Бел могат да отговорят с “да” на този въпрос. Всеки един от тях е станал толкова добър в правенето на прогнози и залози, че се се издържа изцяло от своите печалби в букмейкърските къщи.

Залагането на спортни събития е едновременно изкуство и наука. Основните умения са от значение, но няма как да се пренебрегне ефекта на инстинкта. Въпреки че тези успешни играчи никога няма да споделят всичките си тайни с широката общественост, те са готови да се разделят с част от тях. Техните прозрения биха могли да променят начина, по който залагате на спорт.

Били Уолтърс: Четете задълбочено спортните статии

В днешни дни, Били Уолтърс може да открие информация за спортните събития, на които има намерение да залага, с няколко кликвания с мишката или дори с няколко докосвания на екрана на смартфона си. Когато обаче е започнал да се занимава със залози, той е трябвало да разчита на краката си и краката на другите, за да може да намери нужната информация. “Обратно в онези дни, имах традицията да изпращам свой екип директно на летището“, заяви Уолтърс. “Екипът ми чакаше кацащите самолети във Вегас и събираше всички вестници. Имах си екип от хора, които да четат вестниците от всички краища на Съединените щати.”

Били успявал да си спечели конкурентно предимство пред букмейкърите, тъй като кой и екипът му се е сдобивалr с местни вестници от различните краища на страната, до които букмейкърите не са имали достъп. Той твърди, че макар и по-добрият достъп до информация днес да е направил пейзажа на залаганията много по-равностоен за всички страни, ключът към печалбата в залозите все още се крие в това колко правилно се оценява получената информация.

Опитът ще ви помогне да разграничавате кои парчета информация имат значение и кои не. Но за да сте печеливши в спортните залози е необходимо не само да разглеждате данните. Трябва да познавате отборите, на чиито мачове ще поставяте своите залози.

Боб Вулгарис: Прегърнете статистическия анализ

В началото на 20-ти век, Боб Вулгарис бе открил начин как да печели големи суми от залози на НБА като експлоатира начина, по който букмейкърите определят коефициентите и границите за общ брой точки на полувремето. Вместо да коригират линиите си спрямо активността в отделните части от мача, повечето букмейкъри просто взимаха крайните резултати и ги разделя на две. През 2004 г., букмейкърите затвориха тази вратичка и тогава Боб Вулгарис спря да печели големите пари в залаганията.

За да компенсира тази запълнена дупка, Вулгарис се обърна към математически гении, чието име е неизвестно и до днес. Заедно те разработиха изключително прецизен инструмент, който се оказа по-точен от инструментите на съставителите на коефициентите на букмейкърите. Били Уолтърс също се превърна в голям привърженик на статистиките. Ако нямате докторска степен по статистика и не можете да си позволите да наемете хора да вършат работата вместо вас, в днешни дни можете много лесно да намерите най-различна статистическа информация в интернет пространството.

Теди Кавърс: Избиране на най-добрите коефициенти и ранен старт

Тед Сервански, известен повече като “Теди Кавърс”, се занимава със залози на първенството по американски футбол в САЩ в продължение на почти две десетилетия. Той казва, че една от най-големите грешки, които правят аматьорите в залозите, е да не търсят най-добрият предложен коефициент за своя залог.

Например, когато хората купуват акции, акциите струват една и съща сума, независимо кой брокер ги продава. Но когато хората залагат на спорт, различните букмейкъри предлагат различни коефициенти, които могат да направят разликата между това дали сте на печалба или на загуба от дейността си в букмейкърите. Кавърс също така препоръчва да започнете да проучвате различните опции за залози много преди началото на събитието.

Ар Джей Бел: Управление на банката

Ар Джей Бел, основател на сайт за спортни залози и водещ на радио шоу по ESPN, има един съвет за аматьорите в сферата: добро управление на банката. В повечето случаи, новаците правят твърде големи залози спрямо тяхната банка. Те профукват всичките си пари в началото на турнира или сезона и не им е останало нищо за големите игри. Бел прeпоръчва да правите малки залози в началото, така че да имате достатъчно пари, за да залагате и на финалните мачове. Той съветва новаците също така да избягват да залагат на твърде много мачове.

Запомнете, че не е необходимо да печелите от всеки свой залог, за да бъдете на добра печалба в края. Правенето на пари в дългосрочен план е пряко свързано с това да печелите малко по-често, отколкото губите. Като следвате съветите на Уолтърс, Вулгарис, Кавърс и Бел, ще можете да подобрите своето предимство пред букмейкърите и, ако имате късмет, да станете част от хората, които се издържат от спортни залози.