Тенис залози

В последната ни статия за тенис, започнахме с някои фундаментални и важни аспекти на залозите на този спорт. Днес ще разгледаме някои от най-интересните неща в спорта, които се отразяват на нашите залози. Първо, ще се опитаме да ви обясним различните стилове на игра, които се срещат най-често в модерната епоха на играта.

Агресивни играчи, обичащи да стоят на основната линия

Тези играчи смело опитват уинъри, когато възникне добра възможност, но също така знаят как да се защитават правилно, когато е по-добре да се задържи топката в игра още малко. В тази група смело можем да включим играчи като Роджър Федерер, Новак Джокович и българина Григор Димитров. Предимството на този стил е, че може да се практикува на практика на всеки тип корт. Играчите спестяват много енергия със своята агресивност. Въпреки това, този стил не е толкова постоянен, колкото защитния стил – ако ударите не влизат, играчът ще си има сериозни проблеми.

Дефанзивни играчи, обичащи да стоят на основната линия

Тези играчи просто се опитват да върнат всяка топка. Те чакат противника да сгреши или да направи по-слаб удар, който вече да им позволи да вземат нещата в свои ръце и да завършат разиграването. Играчите, които играят по този начин, трябва да бъдат много добре психически и физически подготвени за дълги и изтощителни разигравания. Техните опоненти често се изнервят от тяхната устойчивост, затова се опитват да играят още по-агресивно, което от своя страна води до повече грешки от тяхна страна. Най-добрият играч от тази група е без съмнение Анди Мъри. В женския тенис, Вожнячки практикува този стил по съвършен начин. Рафаел Надал също бе част от тази група в началото на кариерата си, но след това се активизира и започна да играе по-агресивно.

Сервис и воле

Един много успешен стил в миналото, при който играчът се опитва да завърши точката на трета топка след бомбен сервис. Популярността на този стил в модерния тенис е много по-малка, но все пак играчи като Томас Бердих продължават да осланят играта си предимно на своя начален удар.

Каква е връзката на това със залаганията?

Така, след като разгледахме основните стилове, можем да погледнем как те се отнасят към залаганията. Когато правим анализ на даден мач, трябва да видим какви са стиловете на противниците и на каква настилка ще играят. На клей, например, играчите, които обичат да печелят мачовете си със сервис, имат много трудни моменти. От друга страна, на твърди кортове е точно обратното. Там майсторите на сервиса могат да победят всеки, дори и топ играчите.

Надяваме се тази информация да ви е научила на нещо и да можете да я използвате при своите залози. Можете да прочетете и статията ни за това как се отразява формата и евентуалната умора/контузия на изхода от срещите.

Свързани статии