Професионални залози

В нашата предишна статия от тази серия, ние погледнахме към минусите на живота като професионален спортен залагащ. Ако сте обмисляли да превърнете спортните залози в своя професия и средство за изкарване на прехраната, тази статия може би ви е отказала от идеята напълно. Това само по себе си не е нещо лошо, тъй като спортните залози не са за всеки и точно и заради това бе написана статията. Ние не искаме никой да предприема подобна голяма крачка, без да е напълно наясно с участващите потенциални негативи.

Ако обаче все още обмисляте кариера в спортните залагания, трябва също така да прочетете и тази статия. Да се занимаваш професионално с това е всичко друго, но не и лесно, и има някои изисквания, на които в един или друг момент ще трябва да изпълните. По-специално, има определени умения и качества, които просто трябва да имате. Ние сме ги изброили по-долу и сме обяснили за всяко нещо по-отделно защо е толкова важно.

Поглед в дългосрочен план

Ако сте решили да се захванете професионално със спортни залози с идеята да забогатеете бързо, значи го правите поради изцяло погрешни причини. Почти сигурно в един момент ще се разочаровате. Не всички имат еднакво разбиране по въпроса какво означава забогатяване, разбира се, но е факт, че спортните залагания не са най-добрият начин да се правят много пари за малко време.

За да имате успешна кариера в спортните залагания, трябва да бъдете фокусирани главно върху дългосрочния си план. Трябва винаги да имате план, който да определя какво искате да постигнете в бъдеще, и вашите цели трябва да са фокусирани върху изграждането на стабилен и надежден източник на доходи с течение на времето. Всичко, което правите, трябва да бъде насочено към постигането на тази цел.

С това не се опитваме да кажем, че краткосрочният план няма никакво значение, тъй като няма нищо ненормално да се опитвате да направите колкото се може пари в даден ден или седмица. Не трябва обаче да поемате ненужни рискове за целта, поради което е важно да бъдете винаги с мисъл на ум за дългосрочните си цели.

Търпение

Това е много тясно свързано с горната точка. Търпението е жизненоважен атрибут в спортните залагания, тъй като липсата му означава, че е много по-малко вероятно да взимате рационални решения, когато се нуждаете от такива. Това може да доведе до грешки, които очевидно ще доведат до загуби. Ще постигнете целите си, стига да сте достатъчно добри, но не е нужно да прибързвате с нещата. Да останете търпеливи и да чакате правилните възможности за залог е винаги най-добрият възможен подход.

Добър банкрол

Това вероятно не може да бъде класифицирано като умение или качество, но здравословният банкрол е основно изискване, така че трябва да се спомене по наше мнение. Определено трябва да сте сигурни, че имате достатъчно добра банка, преди да можете дори и да си помислите да правите от спортните залагания своя професия. Трябва да имате банка, която е достатъчна за покриване на дълга губеща серия, докато все още ви позволява да залагате в достатъчно висок размер, за да можете да достигнете целевия си доход.

В допълнение към отделената банка за залагания, в идеалния случай трябва да имате и заделени спестявания, достатъчни да изкарате с тях няколко месеца. Защото дори и най-добрите в тази сфера понякога имат месеци, в които не излизат на достатъчно добра печалба, а не бива да взимате на заем от банкрола си. Със сигурност не искате и допълнителното напрежение, ако ви се наложи да спечелите няколко поредни залога, за да платите сметките си.

Силни спортни познания

Да имаш добри спортни познания не ти гарантира, че ще бъдеш успешен – те не са достатъчни сами по себе си. Очевидно обаче е нещо, което трябва да имаш в арсенала си, за да бъдеш успешен. Не е нужно да сте топ експерт и дипломиран висшист по дадения вид спорт, но е хубаво да имате познания над средното ниво.

Солидни математически умения

Математиката играе голямо роля в спортните залози, така че трябва да имате познания за основните математически принципи. Трябва да бъдете в състояние да правите сравнително бързи изчисления и да разбирате концепциите за вероятност и стойност. Това не означава, че трябва да бъдете математически гений, но ако не можете да си направите елементарна сметка на ум, трябва да се замислите дали професионалното залагане на спорт е за вас.

Мотивация и дисциплина

Две от предимствата, които ние споменахме в статията за положителните страни на живота като професионален спортен залагащ, бяха възможността да избираш работното си време и да нямаш шеф, пред който да трябва да отговаряш. Докато това са определено атрактивни ползи, важно е да се отбележи, че те също така означават, че трябва да бъдете мотивирани и дисциплинирани.

Много хубаво е да можете сами да си нареждате програмата, а не някой да ви казва какво и кога да правите, но все пак ще трябва да отделите няколко часа за работа в програмата си. Ако не прекарате необходимото време и усилия, нямате никакъв шанс да видите добри резултати. Длъжни сте да работите и в много от случаите, когато не ви е до работа. Понякога работата трябва да се свърши, независимо от това дали искате или не.

Ако никога не сте работели за себе си или без някакво ниво на надзор, можете да се изненадате колко трудно е да се самомотивираш понякога. Трябва постоянно да мислите за целите си и да имате дисциплина, за да правите това, което е необходимо и когато е необходимо. Въпреки че може да ви звучи много лесно, от време на време ще ви бъде доста трудно да победите себе си.

Емоционален контрол

Емоциите нямат място в психиката на професионалистите в тази област или поне не и докато работят. Може да има моменти, когато сте изкушени да заложите със сърцето си, а не с главата си, но това са моменти, които трябва да се опитвате да избегнете. Всяко едно решение, което вземате, следва да се основава на рационалното мислене и нищо друго.

Има много видове емоции, които могат да повлияят на процеса на вземане на решения, и трябва да се научите да ги оставяте настрани и да се фокусирате единствено върху работата си. И това е нещо, което звучи лесно на теория, но всъщност не е никак лесно на практика. Това е умение, което може да се научи, но няма да бъде лесно на хората, които са склонни да позволяват на емоциите да надделяват в тях.

Вяра в себе си

Без значение колко сте добри, ще има периоди, когато нищо не се получава по желания начин и имате чувството, че не можете да познаете и един залог. Спортните събития все пак на непредсказуеми, така че трябва да очаквате, че ще има случаи, когато резултатът е неочакван. Трудно е да се приеме, когато няколко такива случаи се събират в бърза последователност, но това е природата на спорта.

Очевидно трудната част е да знаете кога да вярвате в себе си и кога да започнете да се запитвате дали наистина правите нещата по правилния начин. Няма еднозначен отговор на този въпрос, така че ще трябва да си го намерите сами за себе си.