Отбор за залози

В някакъв момент от своята кариера почти всеки залагащ на спортни събития се е замислял какво би било, ако имаше достъп до повече пари, с които да прави залози. Ако се печели последователно в дългосрочен план, не би ли било по-добре да се залага с по-големи суми?

Тази мисъл води до много различни възможности и идеи. Една от тях е намирането на други успешни залагащи и обединяването на сили с тях. Това може да бъдат двама любители на залозите, които работят заедно, или пък цяла голяма организация от  много хора, които понякога се наричат синдикат.

Защо бихте искали да работите с други залагащи?

Най-голямата причина да се помисли за обединяване на силите с друг залагащ на спортни събития или група от такива е възможността да се поставят по-високи залози. Ето един пример, показващ как работи това.

Без значение какъв метод сте избрали, вие сте решили стандартният размер на единичен залог да бъде 3 процента от цялостната ви битка. Ако имате банка от 1 000 лв., вашият стандартен залог би трябвало да бъде 30 лв.

Вашият нов партньор също има банка от 1 000 лв. и също като вас е избрал средната сума на всеки негов залог да бъде в размер на 30 лв. Ако двамата комбинирате банкролите си, тогава общата сума на банката ви ще бъде 2 000 лв. и така средният размер на всеки залог ще се вдигне до 60 лв. Няма значение, че залагате двойно на всяка игра, защото все още залагате същия размер от общата банка.

Разбира се, тази система работи само ако и двамата се печеливши играчи в дългосрочен план. Ако не сте, в действителност няма голямо значение с какъв размер поставяте залозите си.

Друга голяма причина да се помисли за работа с друг любител на залозите е възможността за споделяне на ресурси. Отнема много време и усилия, за да останеш на върха в света на спортните залагания. Когато имаме две или повече лица, работещи за една и съща цел, голяма част от тази може да бъде споделена. Двама души в кооперация могат да залагат на повече мачове изгодно, защото ще могат да правят анализ на двойно повече мачове.

Предизвикателства

Предизвикателствата, свързани с намирането на колеги за съвместна работа и самата работа с тях, са много.Първото предизвикателство е намирането на друг човек или група от хора, на които можете да имате достатъчно доверие, за да можете да работите с тях спокойно.

Как може да се провери дали въпросният залагащ, с когото възнамерявате да обедините усилия, е наистина печеливш играч в дългосрочен план? Разбира се, най-вероятно човекът разполага с някаква статистика за представянето си, но е доста лесно за един играч да подправи статистиката си, за да изглежда по-добра, отколкото в действителност е.

Може би се питате защо някой би направил това. Защото ако вие сте печеливш залагащ, то може да бъдете определени като една рядко срещана порода. Когато хората разберат, че печелите в дългосрочен план, другите могат да се опитат да започнат сътрудничество с вас само и само да получат достъп до вашите прогнози.

Кой ще пази парите и къде ще бъдат съхранявани те? И двамата ли ще имате достъп до всичките пари или ще балансирате сметките през определен период?

Най-добре е всеки от вас да държи собствен банкрол и парите да бъдат преразпределяни веднъж месечно. Можете да правите това по-рядко или по-често, в зависимост от това как и двамата ще се чувствате по-спокойни. Не е нужно банкролите да бъдат обединени в една сметка, за да се радвате на ползите от комбинирания банкрол.

Друго добро предложение е всеки от вас да предоставя на другия (или другите) списък с мачовете и прогнозите, преди да бъде направен който и да е залог. В днешно време е доста лесно бързо да си предавате информацията – чрез Скайп, Фейсбук или по телефон.

Въпросът е, че за да работят този тип отношения е нужно всичко да бъде прозрачно. За да има прозрачност, трябва всяка една от страните да бъде наясно какво правят другите. Можете да прочетете как се се е случвало това при много блекджек отбори. Тези неща са описани в много книги. Може би най-известният такъв отбор света на блекджека е отборът на Масачузетския технологичен институт (MIT). При спортните залози е дори по-лесно нещата да бъдат контролирани едновременно от всички участващи страни.

Едно нещо, което много блекджек отбори правят и което може да бъде пренесено в света на спортните залози, е използването на “банковата система”. Те започват с определен банкрол с целта да го увеличат до конкретна сума и след това го теглят и разделят. Например, тяхната цел може да е удвояването на банката и след това го теглят и преразпределят целия. След това те могат да започнат отново с друга банка, ако желаят, но поставянето на цел и място, при което всеки може да се оттегли, е нещо, което ще е полезно за всеки отбор.

Управлявайте го като бизнес – защото то е

Когато решите да обедините сили с друг залагащ или група от залагащи, най-добре е да приемете това като бизнес още от самото начало. Съставете някакъв вид договор и включете всичко, за което можете да се сетите.

Трябва да включите отговорностите на всеки човек и това какво се очаква от него, как и кога парите ще бъдат изтеглени и как всеки човек може да сложи край на участието си в партньорството.

Колкото повече неща включите в договора, толкова по-малко вероятно е да имате проблеми в общата си работа.

Заключение

Можете да извлечете много ползи от намирането на качествен партньор, но това може да бъде изпълнено и с опасности. Ако търсите такъв партньор, отделете нужното време, за да намерите този или тези, с които ще можете да започнете дългосрочни печеливши взаимоотношения. А ако попаднете в партньорство с неподходящ колега, разкарайте се от него възможно най-бързо.