Система Мартгингейл

Повечето любители на спортните залози са запознати със системата за залагане Мартингейл, дори и да не я знаят с точното й име. Ако сте чували за системата на Мартингейл и сте запознати с мнението на експертите за нея, не спирайте да четете, само защото “знаете”, че тя не може да проработи.

Дайте ми шанс да ви променя поне малко мнението за системата на Мартингейл.

Как Мартингейл работи

Системата на Мартгингейл удвоява размера на залога след всяка загуба. Когато най-накрая направите печелиш залог, благодарение на тази система ще сте спечелили достатъчно, за да покриете всички ваши предишни загуби и все още ще имате печалба, равностойна на първоначалния ви залог.

Например, ако първият ви залог е за 20 лв., след това загубите три залога подред и накрая успеете да спечелите от четвъртия си опит, ето как ще изглежда процеса на Мартингейл стъпка по стъпка.

Залагате 20 лв. и губите.
Залагате 40 лв. и губите.
Залагате 80 лв. и губите.
Залагате 160 лв. и печелите.

Общите ви залози са на стойност 300 лв. и общата ви възвращаемост е на стойност 320 лв., което означава, че сте на печалба от 20 лв. За целите на Мартингейл обикновено се приема, че коефициентът трябва да бъде 2.00 или много близък до него.

Пътят към провала

Проблемът е, че ако в един момент загубите достатъчно залози подред, то или ще ви свършат парите, или залозите ще трябва да станат толкова високи, че да не можете да намерите букмейкър, който да ви ги приеме.

Използването на системата на Мартингейл в повечето хазартни игри е сигурен път към финансовата разруха. Ако искате да разберете защо е така от научна гледна точка, можете да се разтърсите в интернет за научни статии, които на дълго и на широко обясняват от гледна точка на теорията на вероятностите защо тази система няма как да работи в дългосрочен план и защо никога не трябва да я използвате.

Мръсната тайна

Позволете ви да споделя една мръсна тайна с вас. Използвал съм много пъти Мартингейл в спортните залагания и то печелившо. Разбира се, експертите ще кажат, че е само въпрос на време преди пропуските в системата да ме догонят и мен, но мисля, че след като научите моите методи, можете да решите, че е добра идея да опитате системата на Мартингейл.

Причината експертите да са прави за Мартингейл и в същото време аз да съм я приложил успешно се крие в шансовете за успех на залога. Те говорят за напълно случайни събития, при които залозите се поставят при приблизително 50/50 вероятност за успех. Примери за такива залози са залозите на черно и червено в рулетката, ези или тура в хвърлянето на монета и така нататък.

Начинът, по който аз използвам Мартингейл, е силно обвързан със статистическите тенденции в спортните залагания. Един пример, който мога да ви дам, е за домакинските двубои в американското баскетболно първенство – НБА. Домакините в НБА рядко биват побеждавани в три поредни игри. Още по-рядко е да не успеят да спечелят мач пред собствена публика в четири поредни мача. Има два начина да използвате тази информация, за да поставяте печеливши баскетболни залози.

Най-сигурният начин е да изчаквате някой домакин да допусне две поредни загуби и тогава да поставите залог за тяхна победа. Ако залогът не спечели, изчакайте подобна ситуация и поставете залог, който да е достатъчно голям, за да покрие първия залог и да донесе някаква печалба.

Коефициентите почти никога не са едни и същи, така че вероятно ще ви са наложи да коригирате своите залози надолу или нагоре, няма да стане просто да ги удвоявате, но като цяло концепцията е същата.

Другият начин да използвате системата е по-агресивния подход. Можете да започнете да поставяте залози още след първата загубена домакинска среща. Ако домакинът загуби втора домакинска среща, залагате на третата и т.н.

Ако решите да използвате тази система, особено нейната по-агресивна версия, трябва да имате много голяма банка в сравнение с първия ви залог. Рано или късно ще бъдете изправени пред серия от губещи залози, независимо каква тактика използвате. С увеличаването на залозите става все по-трудно и от психологическа гледка точка да поставяте големите залози, така че трябва да бъдете готови и в това отношение.

Подобряване на системата

Повечето успешни системи за залагане не са толкова прости като описаната по-горе. Основната причина това да е така се крие във факта, че букмейкърите са наясно със същите тенденции и често променят коефициентите, за да направят по-трудна задачата на клиентите им.

Трябва да вземете като база една по-проста система, като тази, която описах по-горе, и да я подобрите, за да стане уникална. Колкото по-уникална е вашата система, толкова по-трудно ще бъде за онлайн букмейкърите да ви спрат.

Търсете и други статистически тенденции във всеки основен спорт. Така ще можете да намерите места, където да използвате изгодно системата на Мартингейл. След като намерите печеливши ситуации, продължете да работите върху подобряването на системата си, за да стане печеливша и уникална.