Залози и математиката

Щом четете тази статия, много е вероятно да сте от хората, които не се справят много добре с числата.

Е, сигурно можете да се придържате към някакъв бюджет и можете да си калкулирате сметката в ресторанта. Но със сигурност не сте математици.

Голяма част от хазарта е свързан с приложната математика. За хората с талант в математиката е по-лесно да си спечелят предимство пред букмейкърите. Но какво можете да направите, след като не се разбирате с числата?

Съветите по-долу са предназначени да помогнат на лаиците в математиката да победят букмейкърите с постоянство. Трудно можем да ви обещаем, че ще можете да се превърнете в професионалист след прочитането на тази статия, но поне можем да ви обещаем, ще ще можете да залагате с повече увереност и ще ви бъде по-лесно да намирате залози с положителна очаквана стойност (+EV).

Придържайте се към това, в което сте добри

Вместо да се биете по главата, че не сте добри с математиката, фокусирайте се върху силните си страни. Може би сте фенове на испанската Примера Дивисион от 25 години – опитайте се да използвате този свой опит, за да намирате умни залози. Не е нещо необичайно за закоравелите футболни фенове да имат енциклопедични познания за определени лиги – това определено е умение, което може да се превърне в успешни спортни залози.

Не е нужно да бъдете математически гений, за да си спечелите предимство в спортните залози. Да, всичко в хазарта е свързано с математика, но спортните залози включват и много други аспекти, които са не по-малко важни от числата. В спортните залози, вие си имате работа с много променливи като спортна форма, тенденции, фаворити и аутсайдери, контузии и др. Ако имате солидна база във всичките тези фактори, можете да бъдете много по-успешни от математическите магьосници.

Номерът е да откриете своя уникален поглед над нещата. Да, щеше да е по-хубаво да можехте да пресмятате проценти за части от секундата, но няма заместител на дългогодишния задълбочен поглед върху испанското първенство, например. Веднъж след като намерите това, което ви дава вашето предимство, работете върху това нещо и забравете за дразнещата математика.

Не правете това, в което не ви бива

Ако не сте на “ти” с математиката, ще бъде по-добре да се доверите на други хора да вършат работата вместо вас. Най-добрият начин да направите това е като се обедините с някой, който е добър математиката, но му липсват вашия опит и познания от спортно естество. Вие ще се възползвате от неговите статистически данни и умения за пресмятане на вероятности, докато той ще се радва на спортните ви познания. Така и двамата ще започнете да печелите повече.

Не се опитвайте да бъдете гений. Научете са как да разпознавате гениите и се съюзете с тях.

Пазете главата си чиста

Не можем да ви кажем какво да правите с личния си живот. Можете да изпиете цяла дамаджана с ракия, ако искате. Не ви го препоръчваме, но това си е вашият черен дроб и можете да правите каквото си искате с него.

Проблемът обаче е, че когато залагате предимно на базата на спортните си познания е особено важно да не залагате под влиянието на алкохол. Не че има случаи, в които няма проблем да пиете и да залагате, но тук вредата на размътената мисъл е още по-голяма. Знаем, че е много трудно да устоите на ледено студената бира от хладилника, но ако искате да бъдете печеливши залагащи, трябва да пазите главата си чиста, докато проучвате и поставяте залозите си.

Алкохолът и наркотиците не са единствените неща, които могат да замъглят преценката ви. Силните емоции са също толкова вредоносни, както и недоспиването.

Заключение

Математически казано, залагащите на спортни събития трябва да печелят в повече от 52,4% от времето, за да бъдат на нулата. Това число включва частта от залозите, която отива в сметката на букмейкъра. Ако успеете да спечелите 52,5% от вашите залози, ще бъдете печеливши залагащи. Ако следвате съветите по-горе, ще увеличите шансовете си да сте над това число, макар че математическите неумения могат да не ви позволят да разберете, че сте го преминали.