Как да печелим от залози на тенис

Тенисът е страхотен спорт за игра, гледане и залагане, така че никак не е изненадваща нарастващата популярност на залозите на този спорт. С оглед на нея, букмейкърите в днешни предлагат залози за почти всеки мач, дори и ако той е от много ниско ниво. Букмейкърите напреднаха много в последните години и по отношение на правилното определяне на коефициентите и, за да бъдете успешни в тази среда, трябва да бъдете изключително умни при правенето на прогнозите си. Все още обаче виждаме постоянно хора, които правят прогнози, които са изключително подозрителни или без никаква стойност като цяло. В тази статия ще ви разкрием кои са най-често срещаните грешки, правени от залагащите на тенис, така че да се поучите от тях и да си спестите пари.

5. Залози за играчи, които наскоро са спечелили турнири

Всеки, който някога се е занимавал със залози на тенис, знае този начин на мислене. Поглеждате към мача и си казвате: “Това е толкова очевидно! Този играч спечели турнира миналата седмица, така че трябва да бъде в добра форма. Няма начин да загуби от този средняк.” И все пак шампионът губи. Тенис играчите често биват тотално изтощени физически и психически след спечелването на турнир и губят лесно следващия си мач. Това явление се забелязва при играчи от всякакво ниво – дори и при топ играчите. Затова по-скоро е добра идея да залагате против шампионите от миналата седмица, още повече, че коефициентите за противниците им са достатъчно завишени от букмейкърите, защото масата от залагащите все пак залагат за шампиона.

4. Залози при големи хендикапи и надценени фаворити

Сервисът в днешни дни е много силно оръжие на практика на почти всички играчи от Топ 200 на света, затова трябва да помислите два пъти, преди да заложите на хендикап от сорта на -6 за големите фаворити, например Джокович или Надал. Сигурни сме ще си спомните за много примери на здрави битки на фаворитите срещу на хартия доста по-слаби играчи – да, фаворитите обикновено печелят тези закучени срещи, но само с няколко гейма разлика. Големите хендикапи за фаворитите трябва да се избягват или да се залага срещу тях. Букмейкърите знаят, че хората винаги надценяват фаворитите – така че имайте това предвид следващия път, когато си помислите “Федерер просто ще прегази някого”.

3. Игра на акумулаторни фишове

Никога не трябва да слагате повече от 2-3 мача в акумулаторен фиш и като цяло трябва да се придържате към игра на сингъли. Губещите играчи винаги гледат към коефициентите и поставят фаворитите в един фиш – те имат, да кажем, 10 мача, от които правят общо 2 или 2.50 коефициент. Винаги обаче има поне един мач, който се обърква. Разбира се, ще ви се случва да печелите по някой и друг акумулаторен фиш от време на време, но никой не е успял да излезе на печалба в дългосрочен план от такива. Ако хората го правеха, букмейкърите щяха да банкрутират. А те определено не банкрутират.

2. Залагане на всеки мач

Това правило е много просто. Не трябва да залагате на всеки мач, който видите, че ще се играе днес. Знаем, че звучи очевидно, но ако видите започващ след 5 минути мач и имате останали пари в сметката си, сигурни ли сте, че няма да се изкушите? Правили сте го, нали? И знаете какво следва – залог без точен анализ. Следващият път най-добре спестете парите си. Може да ви звучи странно, но наистина е възможно да гледате тенис мач без да сте заложили на него. Може и гледането да не е изпълнено с толкова адреналин, но поне няма да загубите трудно изкараните си пари. Винаги има друг ден или турнир. С мачове, които ще можете да прогнозирате по-внимателно. Затова, запазете си парите за тях!

1. Недостатъчно анализиране на мачовете

Това е най-голямата грешка, която всеки прави. За да можете да печелите последователно от тенис залози, трябва да разглеждате всеки мач от няколко различни ъгъла. Изиграл ли е единият играч твърде много мачове напоследък? Срещу какви противници се е изправял, как се е представял срещу тях, имал ли е късмет в някой от мачовете? Има толкова много въпроси, които можете да си зададете, преди да направите залог. Вижте всички възможни пропуски в мотивите си. Никога не залагайте просто защото “имате предчувствие” или защото играч А е по-напред в ранглистата от играч Б. Четете тенис форумите, разгледайте мненията и на останалите.

Още няколко съвета за залози на тенис

Следете мачовете

Ако имате намерение сериозно да се занимавате със залози на тенис, трябва да гледате колкото се може повече мачове. Тенис двубои се предават постоянно по телевизията по най-различни канали, а някои букмейкъри, Betfair, предлагат преки предавания на хиляди срещи годишно. Съвсем очевидно е защо трябва да се гледат много мачове. Да гледате просто към таблото с резултата далеч не е достатъчно. Ако ви кажем, че някой мач е завършил 6-3, 3-6, 7-6, какво можете да разберете от това? Практически нищо. Но ако сте гледали мача, ще знаете много повече – кое се е получавало и кое не в играта на двамата съперници, дали някой е изпитвал болежки и т.н. Гледането на резултата не може да ви каже много неща, които ще знаете, ако гледате мача.

Познаване на конкретните играчи

След като станете по-опитни, ще започнете да разбирате различните стилове на игра и също така ще разберете как се представят различните стилове един срещу друг. Някои играчи са много силни на сервис, но са по-слаби в други елементи на играта, други пък могат да правят ретури по-добре от конкурентите си и т.н. Можете да научите много като гледате към “един срещу друг” статистиките на играчите, които играят с различен стил.

Контузии

Трябва също така да следите контузиите на играчите – когато играч се връща след претърпяна контузия, той обикновено има затруднения на първо време и затова е добра идея да залагате срещу него.

Можете да очаквате от нас и други статии, които ще ви помогнат в залозите на тенис, в които ще обърнем внимание на различните видове залози и съображенията, свързани с тях.

Свързани статии