Вземи 200 лева бонус от Efbet

Социалните игри не водят до проблемен хазарт

 

Интензивно и независимо изследване, което се е провело сред 12 милиона играчи от всички страни на петте най- големи оператора на социални игри, показва, че опасенията, че социалните игри увеличават шанса за развиването на проблемен хазарт сред младите хора са неоснователни.

Статистическите данни показват, че едва 0,74% от играчите в тези социални игри са били на 18 или по- малко години, като само 0,56 процента от тях са харчели реални пари за закупуването на кредити или различни подобрения. Тези цифри са подкрепени от демографските данни на социалното казино DoubleDown, където по- голямата част от играчите са на 50 или повече години.

Играещите социални игри на възраст под 18 години представляват само 0,15 на сто от всички играчи, които плащат някакви пари за тези игри. Младите геймъри изразходват средно по- малко от 3 долара на ден, което е половината от изразходваните пари на по- големите възрастови групи.

Изследователите не са могли да намерят никакви факти, които да подкрепят тезата, че социалните игри водят до увеличение на хазартната зависимост. Те обясняват, че социалният стил на тези игри води до много по- кратки игрови сесии, отколкото е забелязан в хазартните игри с истински пари, което предполага, че това не се вписва в типичния профил на човек с проблемен хазарт.