Вземи 200 лева бонус от Efbet

Американската армия взе технологията на покер бот

компютърни науки Томас Сандхолм от университета Карнеги Мелън Libratus покер бот

Професорът по компютърни науки Томас Сандхолм от университета Карнеги Мелън е разработчикът на Libratus, покер бот, който успя да победи група от професионалисти от световна класа на хедс-ъп игри.

Но доминацията в конкретен формат никога не е била крайната цел за изследователи като Сандхолм. Вместо това, той използва покера като изпитателно поле за решаването на сложни проблеми от реалния свят.

Според списание Wired, Сандхолм вече прави следващата стъпка към развитие на технологията, която стои зад Libratus, прилагайки я към военна стратегия на американската армия.

В началото на 2018 г., ученът стартира компания, в която иска да прилага това, което е научил с Libratus, върху нови проблеми с непълна информация, каквито са например военните симулации и анализът на военни стратегии. Компанията е получила двугодишен договор с американската армия за $10 милиона през август по перото за иновации в отбраната.

Докато изкуственият интелект се прилага от американските военни и други хора по целия свят, технологията все повече се прилага и в бизнес сектора. Около 12 милиарда долара са изразходвани за изкуствен интелект и машинно обучение през 2017 г., а тази сума се очаква да нарасне до над 57 милиарда долара до 2021 г., според проучване на International Data Corporation.