Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Призоваха футболните отбори да образоват феновете си за рисковете от хазарта

Призоваха футболните отбори да образоват феновете си за рисковете от хазарта

Организацията за финансиране и подкрепяне на борбата с проблемния хазарт GambleAware и Асоциацията на футболните привърженици във Великобритания призоваха професионалните футболни отбори да се включат по-активно в образованието на феновете по темата за рисковете, с които неизменно вървят хазартните игри.

Ново съвместно проучване на двете организации показа, че само 10% от феновете в Обединеното кралство са на мнение, че отборът им се справя добре с предупреждаването на хората за рисковете от хазарта.

Привържениците са отговорили на редица въпроси относно ролята на хазарта в спорта и само 13% отговарят, че са или биха били щастливи, ако техният отбор е спонсориран от компания за хазарт. Не малко фенове изразяват притесненията си, че пред младите фенове не трябва да се излага хазартно брандиране.

Негативните настроения на феновете са насочени и към индивидуални играчи, спонсорирани от букмейкърски къщи. Те са критични към начина, по който Уейн Рууни се присъедини към Дарби Каунти. Опитният нападател ще бъде с номер 32 на гърба си, правейки по този начин реклама на букмейкъра 32Red. Това ще стане факт през януари 2020 г., когато ще се осъществи трансферът.

“Футболните клубове не са обикновен бизнес – те са неразделна част от живота на много фенове и клубовете имат задължението да се грижат за тях“, заяви изпълнителният директор на фенската асоциация Кевин Майлс.

“Ясно е, че привържениците желаят от своите любими отбори да направят нещо в повече по посока образование за рисковете от хазартните игри и заедно с GambleAware ще настояваме това да се случи“.