Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Хърватия и Англия в битка за историята

Хърватия и Англия само един ще достигне до финала, което не се е случвало никога в историята на хърватския футбол

Само четири отбора останаха на Световното първенство и за голяма изненада на много хора два от тях са съставите на Хърватия и Англия. Очевидно, един от тях ще достигне до финала, което не се е случвало никога в историята на хърватския футбол, докато англичаните не са го правили от 1966 г. насам. И двата тима заслужиха с играта си да бъдат там, където са, но само един ще успее да продължи.

Хърватите са едва вторият отбор в историята, който успява да се измъкне два пъти от “рулетката на дузпите“, което ще даде голямо спокойствие на отбора, че дори и да се стигне до продължения и дузпи, това няма да е проблем за тях. Разбира се, мнозина биха казали, че умората след два мача по 120 минути ще бъде голяма и до известна степен ще бъдат прави, но от друга страна “Шахматистите“ не изглеждаха толкова уморени в продълженията на двата въпросни двубоя.

“Трите лъва“ пък се представят доста по-добре, отколкото бяха очакванията към тях, но от друга страна трябва да се отбележи, че до момента се разминават с големите отбори и на това се дължи една не малка част от успеха им. Единственият им двубой срещу топ отбор бе срещата с Колумбия, която играчите на Гарет Саутгейт загубиха.

Нашето мнение е, че играта на хърватите е една идея по-добра от тази на англичаните и, ако успеят да се неутрализират противниците си при статични положения, най-вероятно ще се класират за финала. От гледна точка на залозите, залогът за Хърватия е по-добър и заради значително по-големия коефициент за тях – 2.35 срещу 1.63 за Англия в Efbet.