Вземи 200 лева бонус от Efbet

Мъжете и жените с проблемен хазарт реагират различно на стрес

Играчите с хазартна зависимост от хазарта стрес.

Играчите с хазартна зависимост от мъжки и женски пол показват различни реакции към продиктувания от хазарта стрес, според резултатите от ново проучване.

Австралийски учени сравниха реакциите на 580 мъже и 608 жени, играещи на слот машини, по време на продължителни периоди на загуби от машинките.

Учените излязоха с изводите, че и двете групи показват на подобни признаци на активност, свързана с хазарта, но реакциите им към загубиха са били значително различни. Участниците от мъжки пол са показали по-голяма склонност да насочат безсилието си към физическо насилие, докато жените са по-емоционални и са по-склонни да насочат към себе си чувството на неудовлетвореност.

Изследователите са забелязали и коренни разлики в отношението на мъжете и жените към персонала на казиното, когато губят, като мъжете са много по-склонни да се държат грубо с тях.

Авторите на проучването се надяват, че тяхната работа ще доведе до по-добро обучение на персонала на игралните зали за наблюдение на специфичните за половете аспекти на поведението, типични за проблемните играчи.