Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Страните в ЕС не успяват да защитят хазартните потребители според EGBA

EGBA страните от цяла Европа да засилят мерките си за защита на играчите в сектора на онлайн хазарта

Европейската гейминг и бетинг асоциация (EGBA) настоя страните от цяла Европа да засилят мерките си за защита на играчите в сектора на онлайн хазарта, след като от последните доклади стана ясно, че Дания е единствената страна-членка на Европейския съюз, която изцяло следва препоръките за протекция на потребителите.

Проучването е направено на база на Препоръка 2014/478 на Европейската комисия, в която се призовава за висока степен на защита във всички държави-членки във връзка с изискванията за идентификация на играчите, предотвратяването на хазартни игри от непълнолетни и мерките за социална отговорност.

“Като цяло, основната цел на препоръката не е постигната“, се казва в доклада на EGBA.

“Правната уредба на онлайн хазарта и практическите интерпретации продължават да се различават значително при държавите-членки, което излага онлайн играчите на различни нива на защита”.

От асоциацията посочват, че в 17 страни от ЕС, включително и в България, хазартните сайтове позволяват отварянето на сметка без преминаване на процес по верификация, докато в 7 страни играчите не могат да залагат, докато не бъдат проверени.

Защитата на потребителите понастоящем е гореща тема за регулаторите и правителствата в цяла Европа. Тази седмица новият министър на спорта в Обединеното кралство Мимс Дейвис каза, че се стреми да подобри защитата на уязвимите хора.

 

 1. Efbet
 2. Betfair
 3. Bet365
 4. 1xBet
 5. Winbet
 6. 7777
 7. Palms Bet
 8. Bwin
 9. Sportingbull
 10. Еврошанс
 11. Еврофутбол