www.eurofootball.bg

Едва ли има фен на спорта в България, който поне веднъж през живота си да не е залагал в Еврофутбол. Това е най-старият частен букмейкър в България. Първите му пунктове са създадени още през 1990 г., а самото дружество “Еврофутбол“ ООД е регистрирано три години по-късно. От 7 пункта при стартирането на дейността в началото на 90-те години, днес компанията оперира с близо 1 000 пункта в цяла България. Така тя е най-голямата франчайз верига в страната.

Еврофутбол е член на организациите “Европейски лотарии“ и “Световна лотарийна организация“, а през 2015 г. е приета в КРИБ.

Начална страница на eurofootball.bg

Букмейкърската къща има свой собствен сайт – eurofootball.bg – от който играчите могат да се запознават с наличните възможности за залози, но към момента няма интегрирана система за поставяне на онлайн залози.

Спортни залози и Еврофутбол системи

Що се отнася до наличния набор от спортове и събития, не може да се каже, че Еврофутбол изостава много от онлайн конкурентите си. Букито предлага залози на спортовете футбол, тенис, баскетбол, волейбол, хокей на лед, хандбал, американски футбол, футзал, снукър, флорбол, кърлинг, тенис на маса, Формула 1, Мого ГП и други.

Секция спортни залози в Еврофутбол

Футболните залози в сайта включват мачове от около 30 държави и над 100 дивизии и турнири. Като букмейкър, насочен изцяло към българския пазар, Еврофутбол покрива всички двубои от Първа Професионална Лига, както и много двубои от долните ни ешалони. Букмейкърската къща предлага залози и за голяма част от родните първенства в другите спортове.

Солиден брой са и различните видове залози, които ни се предлагат за отделните мачове. Над 100 са пазарите за топ турнирите и първенствата, като ще можете да залагате на интересни аспекти от футболната среща като картони, голове, време на първия гол и много други.

От “Тиражи“ в сайта на компанията можете да се запознаете с всички предстоящи събития и пазари за тях, както и с коефициентите за всеки един залог.

Еврофутбол залози на живо

Опция залози на живо от Еврофутбол

От няколко години оператора предлага и залози на живо в своите пунктове. Възможностите за лайв залагания далеч не са толкова много, колкото са онлайн, но все пак компанията ви позволява да залагате на всички интересни и големи събития от спортовете футбол, тенис, баскетбол, хокей и волейбол.

Естествено, заради отсъствието на онлайн залози, за да залагате на живо трябва да следите мача от букмейкърския пункт, което със сигурност е сериозно неудобство за тези от нас, чието време е ограничено.

Коефициенти

Областта, в която българският букмейкър изостава значително от букмейкърите в интернет, са коефициентите. Ставките в Еврофутбол са по-ниски от тези при всеки един онлайн оператор и то разликата определено е осезаема.

За да разберете колко е голяма разликата, ще ви дадем един пример: за двубой от Английската висша лига от днешния ден британския онлайн букмейкър  е определил следните коефициенти за Под/Над пазара – 2.40 срещу 1.53. В същото време, за същия пазар ставките в Еврофутбол са 2.05 срещу 1.39.

Коефициентите винаги са били големият минус на родния оператор и са основната причина хората още в началото на ХXI век масово да предпочетоха да залагат парите си в онлайн сайтовете, където получават много по-висока възвращаемост от своите фишове.

Разбира се, има редица обективни предпоставки коефициентите в офлайн букмейкър да бъдат по-ниски от онлайн събратята си – един наземен пункт върви с много разходи за сметки, персонал и т.н. – но това в крайна сметка не е проблем на играчите, които просто искат да печелят повече от добрите си прогнози.

Гонки

През 2012 г. компанията добави към портфолиото си и възможност за залози на надбягвания с кучета. Във всеки пункт на компанията можете да гледате на живо гонките, които се провеждат във Великобритания, и да залагате на техния изход.

Evrofutbol гонки с кучета

Над 5 са трасетата, с които работи букмейкъра и съответно на които може да се залага, като гонки има през целия ден на интервали от през няколко минути. Има и четири “виртуални“ трасета, при които гонките са компютърно симулирани.

И при гонките обаче коефициентите са ниски. При само 2.00 коефициент се приемат залози за всяко едно куче, като кучетата в гонките обикновено са 6, така че шансът за печалба е малък. Въпреки това, този тип залози си спечели голямо популярност сред играчите и има много хора, които прекарват значителни периоди от време в пунктовете в наблюдаване и залагане на гонките.

Спорт Макс

По примера на международните букита, Еврофутбол също добави възможност за залози на виртуален футбол, който компанията нарича Спорт Макс.

Виртуалният футбол представлява компютърна симулация на футболен двубой, чийто изход се решава изцяло на случаен принцип, базирайки се единствено на коефициентите за мача (колкото по-нисък е коефициента за дадения изход, толкова по-висок е шанса той да излезе).

Еврофутбол виртуални мачове

Любопитното е, че при този виртуален футбол коефициентите са по-високи от коефициентите за реалните двубои, докато при интернет букмейкърите тенденцията е точно обратната.

За още по-голямо удоволствие, предлага се и визуализация, която много наподобява компютърните футболни игри като FIFA, например. Тази визуализация обаче може да бъде наблюдаване единствено в пунктовете на букмейкъра, но не и в сайта му.

Динамичността на този вид залози също е много добра – виртуалният двубой е с продължителност 2-3 минути, а на всеки 5 минути започва нова среща.

Еврофутбол джакпот 15

Еврофутбол не предлага бонуси в смисъла на думата, с който сме свикнали от интернет букмейкърските къщи, но ви предлага шанса да се борите за няколко джакпота, при които голямата награда може да достигне до 100 000 лв.

МаксГол“ е може би най-интересният вид джакпот игра, тъй като при нея се избягва от традиционния модел на джакпотите в спортните залози, при който винаги се прогнозира изхода от определен брой мачове. Правилата на “МаксГол“ са други – тук операторът ви предлага списък с 30 футболни срещи, а вие трябва да предвидите 6,7 или 8 от тях, които да се окажат най-резултатните двубои от 30-те предложени. Ако успеете, можете със само 1 лв. залог да вземете джакпот в размер на 9 999 лв.

Джакпот игра максгол от Eurofootball

Суперджакпот 15“ е другата джакпотна игра на Еврофутбол, която е доста по-добре позната на играчите, тъй като работи от дълги години насам. Букмейкърът избира 15 мача от всеки тираж и от играчите си иска да познаят изхода им. Накрая, натрупаният джакпот се разпределя между позналите играчи, ако има такива. Ако няма, събраните пари от залози се акумулират за следващия тираж. Тъй като е трудно да се познаят 15 двубоя, в повечето случаи печеливши няма, но това си има и своята добра страна, понеже така се натрупват много апетитни джакпоти, които често надхвърлят 100 000 лв.

Evrofutbol джакпот

Други услуги на Еврофутбол (прогнози на живо)

Еврофутбол резултати на живо футбол

Еврофутбол резултати за днес

Еврофутбол е един от първите български сайтове, които предоставиха на играчите си услуга за резултати на живо на играещи се в момента двубои. Такава услуга има и до днес, като на живо можете да следите срещи от света на футбола, хокея, баскетбола и тениса. Длъжни сме да вметнем обаче, че платформата за резултати на живо не се е променила по никакъв начин за последните 10 години и е доста примитивна спрямо днешните стандарти, поставени от сайтове като SofaScore и други, които предлагат не само резултати на живо, но и стартови състави, статистики и оценки на играчите в реално време и т.н.

ЕвроБет игри

ЕвроБет е отделна платформа от Еврофутбол, но игрите на тази компания могат да се играят от всички пунктове на букмейкъра заради сключено между двете страни партньорство. Евро Бет е оператор, който е специализиран в лотарийните и моментни игри (билетите на Лотария България се разпространяват именно от него).

Вестник Еврофутбол – тиражи

Още от 90-те години букмейкърът започна да издава свой собствен вестник, който излиза два пъти седмично – всеки вторник и всеки петък. Вестникът включва новини от света на спорта, експертни прогнози, коментари и анализи, класирания, статистики, резултати и други информации, които могат да са полезни на любителите на залозите.

Всеки нов тираж на вестника може да бъде свален безплатно от сайта на Евро футбол, както и да бъде четен също безплатно или закупен на хартиен носител в пунктовете.

Телевизия

От 2008 г. Еврофутбол има и собствен телевизионен канал, който излъчва денонощно, а програмата му е свързана с актуални данни за интересни мачове, срещи на живо, реклами на нови продукти на компанията и мероприятия, организирани от нея. Това, всъщност, е телевизионната програма, която се излъчва във всеки пункт на Еврофутбол.

Мобилно приложение

Мобилна версия на Еврофутбол

Притежателите на Android смартфони и таблети могат да си свалят от Google Play мобилното приложение Mobile App Downloads на Еврофутбол. Това приложение на практика представлява мобилна версия на десктоп сайта Eurofootball и съдържа същата информация, само че поднесена по адаптиран за екраните на мобилните устройства начин.

Поддръжка на клиентите

Компанията има телефон, на който клиентите й могат да се обаждат и да задават своите въпроси относно нейните услуги между 08:00 и 00:00 ч. Има освен това и имейл адрес като допълнителна опция за контакт.

Често задавани въпроси
  • Къде мога да правя залози в Еврофутбол? Еврофутбол има мрежа от хиляди пунктове във всички градове в страната, но не приема залози по интернет.
  • Защо популярността на Еврофутбол намаля с времето? Именно защото не предлага залагания по интернет, а хората все по-често избират високите коефициенти и конкуренцията на онлайн залозите.
  • Колко най-много мога да заложа на един фиш? Максималният залог в Еврофутбол е ограничен до 3 800 лв. за спортни събития и между 300 и 1 000 лв. за останалите видове залози.
  • Какви други залози мога да правя в пунктовете на Еврофутбол? Във всички пунктове на Еврофутбол се приемат и фишове за игрите на Еврошанс.