Вземи 200 лева бонус от Efbet

Залагането на гладен стомах може да е добра идея

Ново проучване твърди, че хората правят по- добри решения на празен стомах, а това включва и решения, свързани с хазарта.

Според Daily Mail, учените не само са открили, че хората правят по- добри решения на празен стомах, но и също така могат да очакват по- добра възвращаемост от действията си.

Участниците в изследването са взели участие в поредица от задачи, които са включвали тест по психология, който е проектиран да симулира процеса по вземане на решения в реалния живот.

30 студенти са взели участие в това изследване, известно като Айова Хазартна Задача, а след това е проведено второ подобно проучване, в което са участвали 50 студенти.

Резултатите от двете проучвания показват, че хората, които са взимали решения на празен стомах, са се справили много по- добре.

Изследователите също така пишат, че за да се вземат решения, които да са изгодни в дългосрочен план, хората трябва да осъзнаят риска от загуба, когато са изкушени от по- голяма награда.

Те казват, че са необходими повече изследвания, за да се разбере дали и други емоции и усещания влизат в игра по време на процеса на взимане на решения.