Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Промени в класацията “Топ 10 най-печеливши покер играчи“ през последните пет години

Покер турнирите на живо много активни през последните години, увеличаване на хай ролер турнирите класацията на десетте покер играчи с печалбите

Покер турнирите на живо продължават да бъдат много активни през последните години, като увеличаването на хай ролер турнирите напълно промени начинът на оценяване на представянето на играчите. При толкова много турнири с входни такси 25 000 долара и нагоре, играчите никога не са имали толкова голям достъп до събития с малко играчи и масивни награди.

Този факт доведе и до сериозни промени в класацията на десетте покер играчи с най-голям общ размер на печалбите си от турнири на живо.

Така например, през 2013 г. списъкът бе оглавяван от Антонио Есфандиари с печалби около $23 млн., а следващите пет играча бяха с по $16-17 млн.

Есфандиари спечели първият в историята турнир с един милион долара входна такса, което го изстреля на върха в класацията, но в следващата петилетка не бе много активен на сцената и сега е изместен чак на седмата позиция с $27 млн.

В момента, лидер е Джъстин Бономо с $43 млн., следван от канадската легенда Даниел Негреану с $38 млрд.

Интересното е, че само седем от играчите, които бяха в Топ 20 преди пет години, продължават да заемат такава престижна позиция.