Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Тенисът с рекордно малко съмнения за уговорени мачове през 2019 г.

Тенис уговорени мачове

Антикорупционната тенис организация (TIU) докладва за 138 доклада за съмнителни мачове през 2019 г., което е най-ниският брой откакто данните се оповестявят публично – от 2015 г. насам.

Въпреки че дори и тези 138 мача не изглеждат никак малко и тенисът остава спортът с най-много случаи на корупция, те все пак представляват спад с цели 48% спрямо 264-те съмнения, които възникнаха през 2018 г.

В сметките се забелязва прогресия и всяко следващо тримесечие на годината е довело до повече сигнали от предходното.

Повечето мачове с потенциална корупция в тях са в мъжкия световен тенис тур (65), следван от женския тур с един по-малко и Challenger събитията с 31.

Само 5 такива мача има в по-престижните ATP и WTA турнири, а в Големия шлем не са засечени необичайни залози за нито един мач.

Според тенис властите, общият спад се дължи на редица фактори, включително засиленият контрол и арестите на уличени тенисисти в Европа. През 2019 г. станахме свидетели на различни случаи с арестувани тенисисти в Белгия, Испания и Франция. Български играчи от ниските нива също се оказаха замесени в скандалите с хванати тенисисти за уговорени мачове.