Вземи 200 лева бонус от Efbet

Аматьорски снукър играч наказан заради нарушени хазартни правила

 

Световната билярд и снукър асоциация обвини аматьорски снукър играч в нарушаване на правилата за залагания и впоследствие го спря от участие в състезания.

Въпросният играч се казва Джон Сътън, като се разследва неговата загуба със 6-0 от Джейми Бърнсет по време на Международния шампинат в Барнзли през миналата година.

“Джон Сътън не е член на Световната билярд и снукър асоциация и не е настоящ притежател на карта за тура”, каза председателят на Световната билярд и снукър асоциация Джейсън Фъргюсън.

“Той е аматьор, който е получил достъп до някои събития през нашата отворена квалификационна система.”

“Той все пак е бил длъжен да спазва правилата на Световната билярд и снукър асоциация като условие за приемане на поканата за участие в турнир.”

“По силата на нашата политика за глобално управление на спорта, ние се отнасяме към всяко потенциално нарушение на нашите правила за залагания много сериозно и сме взели решение да спрем Джон Сътън от участие в състезания.”

“Това спиране ще остане в сила до приключване на съдебното заседание или заседания по определянето на този въпрос.”

При стартирането на разследването през миналата година, Сътън каза “Всичко, което мога да кажа, е, че аз съм снукър играчи, който винаги прави всичко възможно, за да спечели.”

“Аз съм в пълно сътрудничество с Световната билярд и снукър асоциация по този въпрос. Снукърът означава всичко за мен.”

Делото предстои да бъде гледано.