Вземи 200 лева бонус от Efbet

Sky TV ограничава хазартните реклами

Sky намали броя на хазартните реклами, залаганията на спорт

Sky ще намали драстично броя на хазартните реклами, които показва, с оглед на нарастващата загриженост сред обществото за пристрастяването към залаганията на спорт.

Платеният телевизионен канал ще наложи ограничение за до една хазартна реклама по време на рекламна почивка в своите канали от началото на следващия сезон на Премиър лийг. Понастоящем, лимитът е до четири реклами на хазарт, като слотовете са с огромно търсене по време на мачове на живо.

Стъпката увеличава натиска върху хазартната индустрия, която вече е изправена пред правителственото ограничаване на доходоносните терминали за залози с фиксирани коефициенти. Министърът на спорта подаде оставка през миналата седмица заради забавянето на влизането в сила на новите правила, намаляващи максималния залог от 50 на 2 паунда.

Ограничението на хазартните реклами се очаква да струва на Sky десетки милиони паунда всяка година. От 2020 г. телевизионният гигант ще въведе технология, която ще позволи на зрителите тотално да изключат хазарта от рекламните паузи.