Вземи 200 лева бонус от Efbet

Русия засилва натиска върху незаконния хазарт

Руският президент Владимир Путин подписа законопроект, според който ще се налагат по- строги мерки срещу незаконните хазартни оператори в страната.

Според новинарската агенция Rapsi, тези, които бъдат уличени в нарушаване на хазартните закони в страната, ще се изправят през глоби между 300 000 и 500 000 рубли или сума, която е еквивалентна на доходите на нарушителя за срок от една до три години от организирането на нелегален хазарт.

В новината се допълва, че нарушителите биха могли да се изправят пред 240 часа задължителен обществено полезен труд, влизане в затвора за от 2 до 4 години и други сериозни мерки.

През последните почти пет години хазартът е забранен в Русия, с изключение на областите Владивосток, Алтай, Калининград и областта на Азовско и Черно море. През юли Путин подписа законопроект за създаването на хазартни зони в Крим и Сочи.

Припомняме ви, че по- рано този месец Гугъл се извини на руските власти за това, че хазартни реклами се появявали в търсачката в рамките на страната.