Вземи 200 лева бонус от Efbet

Швеция отива към забрана на конкретни пазари за залози

Швеция отива към забрана на конкретни пазари за залози

Изпълнителният директор на Svenska Spel Патрик Хофбауер даде подкрепата си за предложението за забрана на избрани пазари за залагания, за да се помогне ограничаването на урежданията на мачове в спорта.

Предложенията бяха обсъдени през тази седмица на среща между социалния министър и представители на шведските футболни и хокейни асоциации.

Плановете включват забрана на тези пазари за залози, които могат да бъдат повлияни от действията на един играч. Такива пазари са тези за жълти и червени картони, а също така и корнерите.

Хофбауер обяви подкрепата си за такъв ход, отбелязвайки, че черното тото вече е проблем за спорта и хазартната индустрия и че букмейкърите не трябва да улесняват уреждането на мачове, предлагайки подобни пазари.

Хофбауер припомни, че Svenska Spel забраниха предлагането на залози за една конкретна дивизия – Division 2 Södra Svealand – заради опасенията от нарастващите подозрителни залози на мачове от нея. Той отбеляза случай, в който играч нарочно си е изкарал жълт картон в мач между Калмар и Елфсборг по-рано тази година, за да може негови роднини да спечелят направен залог.